De Amerikaanse minister van Financiën Steve Mnunchin werd door zijn collega's dringend verzocht om "de juiste beslissingen te nemen, de plooien glad te strijken en de moeilijkheden te overwinnen", aldus de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire. Hij sprak over een "gespannen en zware" bijeenkomst. "Ik zou zeggen dat het meer een G6 plus 1 was dan een G7."
Volledig scherm
De Amerikaanse minister van Financiën Steve Mnunchin werd door zijn collega's dringend verzocht om "de juiste beslissingen te nemen, de plooien glad te strijken en de moeilijkheden te overwinnen", aldus de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire. Hij sprak over een "gespannen en zware" bijeenkomst. "Ik zou zeggen dat het meer een G6 plus 1 was dan een G7." © AP

Ministers Financiën G7: "Het is aan Trump om handelsoorlog te vermijden"

Het is nu aan VS-president Donald Trump om de plooien glad te strijken en een handelsoorlog met Canada, de Europese Unie en Mexico te vermijden. Die boodschap gaven zes ministers van Financiën van de G7 aan hun Amerikaanse collega Steven Mnuchin. Dat verklaarden diplomaten na afloop van een bijeenkomst in het Canadese skiresort Whistler.

23 reacties

  • Peter Bonacasa

    6 jaar geleden
    "trumph lacht.met europese sukkellaars". Sukkel-laars, bedoel je hier Italië mee, Walter? Dat soort mensen wil dat zijn invloed uitoefenen op het economisch wereldbeeld, gewoon omdat ze de democratische vrijheid hebben om over alles en niks hun mening te zeggen, los van enige kennis.
  • p. devillé

    6 jaar geleden
    De EU trekt altijd aan het kortste eind.Het heeft de hoogste belastingen, het duurste sociale systeem en weinig of geen grondstoffen.Het zal nog wel wat duren voor de EU politiekers dat willen accepteren en een totaal andere koers gaan varen.Het omgekeerde van nu.
  • Luc Lepoudre

    6 jaar geleden
    Je moet het natuurlijk kunnen een draai geven. "hebben geprofiteerd van de U.S.A." terwijl ze al decennia niet anders doen over de ganse wereld dan roven, ze leven ervan.
  • marc Deglin

    6 jaar geleden
    zeggen de mensen die subsidies gaven om ford te verhuizen van genk naar spanje.
  • CAMIEL DUSOIR

    6 jaar geleden
    goed moment aan onze minister van defensie zich te beraden over de aankoop van de zo besproken vliegerkens, zo zet je de concurrentie tevens een dikke hak en kan hij een mailtje zenden naar Crombez, die dan wel echt is , dus minister aan de slag