Fatima Ezzarhouni, de moeder van een Syriëstrijder, doet haar verhaal in "De Zevende Dag".
Volledig scherm
Fatima Ezzarhouni, de moeder van een Syriëstrijder, doet haar verhaal in "De Zevende Dag". © één

"Liefste mama, bedankt voor alles en sorry voor alles": moeder van Syriëstrijder getuigt over brief die hij achterliet

Vijf jaar geleden is de zoon van Fatima Ezzarhouni vertrokken naar Syrië. Hij was een van de eerste vertrekkers uit ons land. Vandaag vertelde ze in “De Zevende Dag” haar verhaal. En hoe hij een brief had achtergelaten waarin hij uitlegt waarom hij is vertrokken.

39 reacties

  • Roeland Van de Wal

    6 jaar geleden
    Is dit nu een halfslachtige poging om de menselijkheid van die moordenaars proberen aan te tonen? wel dit is dan schromelijk mislukt.Klein voorstel...geef de ouders van de slachtoffers nu ook een forum om hun verdriet te kunnen ventileren.Zal wel niet gebeuren zeker?In elk geval niet bij de VRT.
  • Anita Billen

    6 jaar geleden
    Ginder zit hij goed, hij koos er zelf voor en kan daar blijven.
  • louis van hoeylandt

    6 jaar geleden
    2 dagen na dat hij weg was heeft ze de brief gevonden , dus ze was gewent dat hij soms dagen niet thuis kwam , mijn ouders waren dagelijks in mijn kamer en als ik ook maar durfden 1 nacht niet thuis te komen ....denk dat er wel een vlieg aan de lamp zou geweest zijn
  • linda thinks

    6 jaar geleden
    hij begon lange kleren te dragen maar ze vond dat geen teken van radicalisering ? wat betekende dat dan wel ? dat hij imam ging worden ?
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Ondanks het feit dat dat IS-moordenaars een moeder hebben zijn en blijven het moordenaars. In plaats van te bleiten had ze maar wat meer tijd moeten steken in zijn opvoeding. Ouders blijven verantwoordelijk voor de opvoeding van hun kinderen.