De Spaanse rapper Valtonyc.
Volledig scherm
De Spaanse rapper Valtonyc. © Twitter/Valtonyc

Na de politici, de rappers: Spaanse Valtònyc vlucht naar België om te ontsnappen aan gevangenisstraf in Spanje

De advocaten van de Spaanse rapper Valtònyc bevestigen dat hun 24-jarige cliënt naar België is gevlucht om te ontkomen aan het Spaanse gerecht. Valtònyc moet in Spanje 3,5 jaar de cel is wegens zijn provocerende teksten tegen het koningshuis.

24 reacties

  • joseph verbeke

    6 jaar geleden
    Allez weer nog ene meer in 't Belgiekske, toevluchtsoord voor hen die natuurlijk weer "niets" op hun kerfstok hebben .Als ge terrorisme begint te verheerlijken is er toch een vijs los bij dat ventje.Nu groot verlies zal het niet zijn, want zijn muziekaal talent is ook niet van de grootste!
  • GERARD DE PELECIJN

    6 jaar geleden
    Wij werken nu voor iedereen, zelfs nog langer!
  • Tino Laenen

    6 jaar geleden
    Opnieuw. Spaans gerecht is gewoon niet oafhankelijk. Regering bepaalt de rechters van het hooggerechtshof, dus niks onafhankelijke rechtsspraak
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Als deze man om die reden in de gevangenis moet heeft hij recht op asiel. Om mensen die om politieke redenen vervolgt worden te beschermen heeft men het politieke asiel uitgevonden.
  • dominique castelein

    6 jaar geleden
    oppakken en terug sturen,de Catalaanse politici hebben niks verkeerd gedaan of gezegd,deze pipo is een onruststoker,er lopen er hier al genoeg rond met lange zwarte baarden en patattezakken over hun hoofd