Een lerares met stress. Leerkracht is geen zwaar beroep. Agent, vuilnisophaler en zelfs verpleger zijn twijfelgevallen. Tot die conclusie komt arbeidseconoom Stijn Baert (UGent) in een eigen onderzoek. Volgens de arbeidseconoom is de belangrijkste conclusie van zijn onderzoekt dat de vakbonden te veel ambtenaren willen erkennen als zwaar beroep.
Volledig scherm
Een lerares met stress. Leerkracht is geen zwaar beroep. Agent, vuilnisophaler en zelfs verpleger zijn twijfelgevallen. Tot die conclusie komt arbeidseconoom Stijn Baert (UGent) in een eigen onderzoek. Volgens de arbeidseconoom is de belangrijkste conclusie van zijn onderzoekt dat de vakbonden te veel ambtenaren willen erkennen als zwaar beroep. © thinkstock

Arbeidseconoom: "Vakbonden willen te veel ambtenaarsfuncties erkennen als zwaar beroep"

Leerkracht is geen zwaar beroep. Agent, vuilnisophaler en zelfs verpleger zijn twijfelgevallen. Tot die conclusie komt arbeidseconoom Stijn Baert (UGent) in een eigen onderzoek. Dat schrijft De Morgen vandaag.

88 reacties

  • Frank Van den Bulck

    6 jaar geleden
    Onnozelaar, al eens mee achter een vuilniswagen gelopen ? Ge zult na een half uurke wel anders piepen. Als ge het zolang volhoudt !!!
  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    Maar zijn beroep zal we een zwaar beroep zijn.
  • Frans Van Hoyweghen

    6 jaar geleden
    Ik zag deze week de mannen achter de vuilkar gaan, de zakken mogen maar 7 kg. wegen anders te zwaar, maar wat wat doen ze dan ze lopen met 4 tot 6 zakken tegelijk dat is dan niet zwaar zeker. maar ja toer gedaan en kunnen naar huis.
  • jan boden

    6 jaar geleden
    Hoe zwaarder de vakbond, hoe zwaarder het beroep.
  • Jan Van Overveldt

    6 jaar geleden
    In de jaren (19)70 bestond er een wetgeving omtrent (9) zware beroepen, die mochten op hun 60ste met pensioen gaan. Zeevarenden, mijnwerkers en verpleegsters MET nachtdienst.....Werden gewoonlijk al medisch afgekeurd na hun 50ste. Die prof heeft ergens gelijk, maar zowat alle ambtenaren op hun 60ste op pensioen stellen???? En achter een vuilkar lopen (ja letterlijk), probeer het eens, is een dagelijkse marathon....