De afgezette Catalaanse minister-president Carles Puigdemont (R) en de nieuwe Catalaanse minister-president Quim Torra (L) in Berlijn vorige maand.
Volledig scherm
De afgezette Catalaanse minister-president Carles Puigdemont (R) en de nieuwe Catalaanse minister-president Quim Torra (L) in Berlijn vorige maand. © EPA

Carles Puigdemont en ex-ministers dagen Spaanse rechter voor Brusselse rechtbank

De afgezette Catalaanse minister-president Carles Puigdemont en vier andere afgezette ministers van de Catalaanse regering hebben de Spaanse onderzoeksrechter Pablo Llarena gedagvaard voor de Franstalige rechtbank van eerste aanleg van Brussel. Dat melden de advocaten van het vijftal. De Catalaanse politici verwijten Llarena, die het Europees aanhoudingsbevel tegen hen had uitgeschreven, dat hij zich vooringenomen heeft getoond.

26 reacties

  • Android Roots

    6 jaar geleden
    en dan gaan belgische advocaten nog collaboreren met een ' wannabe ' catalaanse dictator in wannabe wording
  • Viviane Spaenjaers

    6 jaar geleden
    Groot gelijk eigenlijk zou politiek nooit in de handen van een rechter mogen vallen maar zo is wel gebleken hoe democratisch Europa is! Foei
  • Oli Moreno

    6 jaar geleden
    Die krijgt als ex-president van de Catalaanse regionale regering een levenslang "pensioen" van 9000 euro per maand. Ocharme, de sukkelaar.
  • Jef joossens

    6 jaar geleden
    Het is te hopen dat deze Spaanse onderzoeksrechter geen Arabische achtergrond heeft of hij krijgt direct gelijk van onze linkse rechter.
  • Bene Devos

    6 jaar geleden
    Karin, er zijn 45 miljoen Spanjaarden tevreden met de democratie in Spanje. Slechts 3 miljoen Catalanen willen iets anders,3 miljoen Catalanen willen bij spanje blijven. Democratie is de meerderheid volgen!Spanje is een europese Rechtsstaat, geen bananenrepubliek!