Direct naar artikelinhoud
Mode

Bekende ontwerpster Kate Spade (55) dood aangetroffen

Kate Spade.Beeld AP

De bekende handtassenontwerpster Kate Spade (55) is dood aangetroffen in haar appartement in New York. Dat bevestigen de Amerikaanse autoriteiten.

De hulpdiensten hebben het lichaam van de zakenvrouw gevonden in haar appartement in Park Avenue. Ze liet een afscheidsbrief na. De autoriteiten hadden geen toelating om met de pers te praten en reageerden dus anoniem bij persagentschap AP.

Spade heeft met de klassieke, zwarte it-bag 'Sam' een handtassenlijn gecreëerd die de modewereld begin jaren negentig op zijn kop heeft gezet.

Modejournaliste Kate Brosnahan raakte verveeld met de klassieke tassen van Chanel, Prada of Longchamp en besliste dan maar om samen met haar vriend Andy Spade de 'perfecte handtas' te ontwerpen. Kate Spade was geboren.

De iconische 'Sam'-handtas van Kate Spade.Beeld RV

Haar bedrijf Kate Spade New York heeft meer dan 300 winkels wereldwijd. Ze heeft haar aandelen in 2016 verkocht en startte een nieuw modelabel Frances Valentine.

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.