© svw

Opgepakte vluchtelingen gaan vrijuit door staking vakbonden

In de omgeving van het station Antwerpen-Berchem heeft de politie dinsdagavond een groep Afrikaanse mannen opgepakt die over de sporen liep. De mannen zonder papieren waren in Berchem van een trein gestapt, toen ze de Spoorwegpolitie opmerkten liepen ze weg over de sporen.

svw, sare

Securail vroeg vervolgens de Antwerpse politie om hulp. De politie kon uiteindelijk dertien mannen zonder papieren, allemaal afkomstig uit Eritrea, aantreffen. Zij werden meegenomen naar het politiekantoor.

Volgens goed geïnformeerde bron zal geen van de opgepakte illegale vluchtelingen overgebracht worden naar een centrum van de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ), het gevolg van een staking van de vakbonden van de openbare diensten op woensdag 6 juni.

“Deze staking heeft zijn impact op de werking van de gesloten centra”, bevestigt Geert De Vulder, woordvoerder van DVZ. “Tot 7 juni (donderdag, red.) kunnen er geen overbrengingen naar de detentiecentra gebeuren.” De Vulder meldt dat een minimum bezetting in de centra voorzien is om de werking en de veiligheid te garanderen maar dat de inkomende transporten zijn opgeschort.

Nadat het papierwerk afgerond is zullen de opgepakte mannen dan ook het politiekantoor mogen verlaten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER