Links dader Benjamin Herman, die onder andere met hulp van Fouad B. (rechts) geradicaliseerd zou zijn in de gevangenis.
Volledig scherm
Links dader Benjamin Herman, die onder andere met hulp van Fouad B. (rechts) geradicaliseerd zou zijn in de gevangenis. © rv

"Hier gaan nog aanslagen gebeuren. Vanavond. De soldaten van IS komen eraan": kompaan schutter Luik dreigt met aanslag tegenover journalist

Fouad B., de man die mee verantwoordelijk wordt geacht voor de radicalisering van Benjamin Herman, de schutter van Luik, is deze namiddag opgepakt door de speciale interventie-eenheden. Dat gebeurde nadat B. in een gesprek met een journalist van De Morgen met een nieuwe aanslag had gedreigd. B. was nog maar 2 weken vrij nadat hij vast zat voor terrorisme.

149 reacties

  • danny meulders

    6 jaar geleden
    in Hongarije hebben ze daar geen last van , hoe zou dat komen ?
  • luc verriest

    6 jaar geleden
    En dit tuig was vrij onder voorwaarden? Welke voorwaarden dan?
  • Ruber Fera

    6 jaar geleden
    Wanneer gaan ze hier eens beseffen dat ze die geradicaliseerden moeten in de gevangenis houden.
  • Merlijn Picavet

    6 jaar geleden
    Als wIj hier vrij expleciet zeggen wat er moet gebeuren met die moslim terroristen worden we gecensureerd en door media en linkse politici aangevallen. Als dat crapuul onze bedreigt en beloofd te doden krijgen ze een gratis podium in de pers, tv en politiek. Tijd dat we stoppen met praten en terug vechten
  • Guido Swerts

    6 jaar geleden
    Het is alsof ze hier uitkijken naar de volgende aanslagen.
  1. Hebben wetenschappers nieuwe genetische vorm van alzheimer ontdekt? “2 op de 100 lopen rond met gen dat de hersenaandoening kan veroorzaken”
    PREMIUM

    Hebben wetenschap­pers nieuwe genetische vorm van alzheimer ontdekt? “2 op de 100 lopen rond met gen dat de hersenaan­doe­ning kan veroorza­ken”

    Wetenschappers hebben mogelijk een nieuwe genetische vorm ontdekt van de ziekte van Alzheimer. Dat melden ze in een nieuwe wetenschappelijke publicatie in het tijdschrift Nature Medicine. Personen die twee kopieën van een bepaald gen dragen, lijken de aandoening bijna altijd te ontwikkelen. Maar om welk gen gaat het? Hoe hebben de wetenschappers dit ontdekt? En wat betekent dit nu precies? HLN Wetenschapsanalist Martijn Peters licht toe.
  2. Acid op pad in Boudewijn Seapark, pretpark in verval. Wat als toenmalige bazen wél ja hadden gezegd tegen Gert Verhulst en Plopsa?
    PREMIUM

    Acid op pad in Boudewijn Seapark, pretpark in verval. Wat als toenmalige bazen wél ja hadden gezegd tegen Gert Verhulst en Plopsa?

    Gilbert Bécaud kwam er ooit optreden en zelfs Arnold Schwarzenegger kwam naar het pretpark dat 60 jaar geleden de naam kreeg van wijlen koning Boudewijn. Vandaag staat de fontein droog, ziet een vader zijn kind liever niet in het onhygiënische ballenbad springen en hangt er een muffe geur. “Wij waren zo teleurgesteld dat we ons geld teruggevraagd hebben. En het strafste: we hebben het nog gekregen ook”, vat een lezer het verval samen. Hoe is het ooit zo ver kunnen komen met het ooit o zo mooie park? Had het anders kunnen lopen als die éne beslissing niet werd genomen? Wij gingen op pad. En kwamen YouTuber Acid tegen.
    Brugge