Matteo mag niet mee op schooluitstap, zelfs niet als zijn mama mee zou gaan als extra begeleidster.
Volledig scherm
Matteo mag niet mee op schooluitstap, zelfs niet als zijn mama mee zou gaan als extra begeleidster. © Alexander Haezebrouck

Enorme ontgoocheling voor Matteo (5): autistische jongen mag niet mee op schooluitstap naar Bellewaerde

Een vijfjarige jongen uit Madonna bij Langemark in West-Vlaanderen mag volgende week dinsdag niet mee op schooluitstap naar Bellewaerde omdat hij autistisch is. Dat zegt zijn mama Aurélie Vandewalle. "Zijn laatste weken in die school kan hij nu niet vrolijk afsluiten", zegt ze.

107 reacties

  • Virginie Maselis

    6 jaar geleden
    Met alle ouders en kinderen voor de poort gaan staan en steun gaan betuigen die zorgen immers voor de inkomsten elk kind heeft toch recht op ontspanning met zijn vriendjes?
  • Pieter Keirsschieter

    6 jaar geleden
    Pestgedrag is dit. En notabene van volwassen mensen. Dat kind zal dat nooit vergeten en eraan later aan terugdenken. Ouders van andere kinderen zouden hun kinderen moeten thuishouden als protest tegen dit ontoelaatbaar gedrag van notabene onderwijzend personeel. Stel dat het kind was van 1 vd collega’s van het onderwijzend personeel, moest het dan ook thuisblijven ? Ik walg ervan.
  • Rosa Ruysschaert

    6 jaar geleden
    Als je een abonnement hebt, wat houd je tegen om zelf met het kind te gaan en de klas te volgen? Je loopt daar toch waar je wilt? Dat zou ik toch doen.
  • stany vandeweyer

    6 jaar geleden
    Ik zou die zelfde dag zelf met hem naar Bellewaerde gaan en hem daar samen laten spelen met zijn kameraadjes, zou niet weten wie me daarin zou kunnen tegen houden, zeker de directrice van de school niet.
  • Patricia Verelst

    6 jaar geleden
    Hier mocht mijn dochtertje die doof is aan 1 kant en andere kant schommelt ook niet mee naar de olmse zoo. Het zou te vermoeiend zijn voor haar..u hart breekt als ouder...