BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Nieuwe adviezen Gezondheidsraad: drink niet meer dan tien glazen alcohol per week

Drink niet meer dan tien glazen bier of wijn per week, las dagen zonder alcohol in en drink water bij de wijn of het bier. Dat zijn de belangrijkste uit een reeks adviezen die de Hoge Gezondheidsraad bekendmaakt om het gebruik van alcohol terug te dringen. Horeca Vlaanderen laat weten dat de adviezen van de Hoge Gezondheidsraad de horeca een financiële kater bezorgen. Ook Febed, de Federatie van Belgische Drankenhandelaars, vindt dat de aanbevelingen te verregaand zijn.

292 reacties

  • DIRK VAN DESSEL

    6 jaar geleden
    Ik dacht per dag !
  • Rody Franks

    6 jaar geleden
    En ik vermenigvuldig het resultaat van Leo Duym nog met mijn BMI en deel dan door 30. Waarna ik mezelf toe sta tot 15 van deze eenheden per week te consumeren. Dat zal wetenschappelijk gezien nog net iets beter zijn.
  • lucien lemahieu

    6 jaar geleden
    en ik blijf er minstens 6 drinken per dag.
  • Ronny De Bock

    6 jaar geleden
    volg die onnozele wetenschappers niet meer aub, de ene dag zus de andere zo, wat mag er nog wel geconsumeerd worden? een verstandig mens weet wanneer te stoppen en in het verkeer hoort het niet thuis akkoord en geen reclame meer maken?? vandaag in de krant dat het programma van Jeroen Meus beboet werd omdat zijn potje yogurt te lang in beeld was, waar gaan we naar toe, waar gaan we naar toe, belachelijk.
  • Leo Duym

    6 jaar geleden
    Drink niet meer dan tien glazen alcohol per week -- Glazen met wat erin? En hoe groot zijn die glazen? Ik durf te stellen dat de Gezondheidsraad met deze wazige raadgeving mensen ongewild aanzet tot overmatige alcohol consumptie. Een Duveldrinker maakt zichzelf nu wijs dat hij 10 Duvels per week mag drinken. Reken met eenheden! Hoe? Zie mijn commentaar onderaan van 11/06/2018 13u40.