ANP
Volledig scherm
© ANP

Buitenlandse investeerders kiezen steeds meer voor Vlaanderen ten koste van Brussel

EconomieOns land trok vorig jaar 215 buitenlandse investeringsprojecten aan, een absoluut record. Die stijging was echter volledig op conto van Vlaanderen, dat met 62 procent of 134 projecten goed was voor het grootste deel van de buitenlandse investeringen. Wallonië en Brussel hinken achterop, met respectievelijk 44 en 37 projecten. Vooral Brussel, dat in 2016 nog 47 buitenlandse investeringen binnenhaalde, verliest terrein. Dat bleek vandaag uit de resultaten van de barometer van de Belgische attractiviteit van EY.

13 reacties

  • Stefanie van Dijk

    6 jaar geleden
    Je hoeft enkel even de fileberichten af te luisteren om te weten waarom; onbereikbaar We mogen nog blij zijn dat ze überhaupt nog voor België kiezen met onze slechte infrastructuur en nog veel slechter wegenonderhoud!
  • Jan hertogs

    6 jaar geleden
    Ik wil graag een russische afdeling opstarten in Vlaanderen al 1 jaar met opslag enz....ik zie alleen maar opstakels en het sponseren van de belgische staat. Het zal NL, luxenburg of zwitserland worden denk ik....
  • james vroman

    6 jaar geleden
    de actie : "Kom naar Vlaanderen en betaal 0€ belastingen" heeft aantrek
  • Steve Renard

    6 jaar geleden
    Goede evolutie. Zo wordt dat Frans decadent bastion volledig gekortwiekt. Hoe sneller hoe beter. Dan kunnen dit Vlaams gebied terug in handen nemen en de uitstraling geven die het nodig heeft als hoofdstad van Europa.
  • johan vankeirs

    6 jaar geleden
    Ik zou het ook vlug weten waar ik mijn geld zou investeren.Brussel komt een vreemdelingenstaat en is voor velen allang de hoofdstad van Belgie niet meer.