thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Duitse school in oog van de storm nadat ze boerkini's aankocht zodat moslima's aan zwemles kunnen deelnemen

Een school in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen heeft 20 boerkini's aangekocht zodat moslima's aan het zwemonderricht kunnen deelnemen. Deze beslissing stuit op hevige kritiek, maar de schooldirecteur verdedigt de omstreden maatregel van de school.

142 reacties

  • isolde van den borre

    6 jaar geleden
    ik vrees dat moslims nooit zullen stoppen met eisen totdat ze ons wereldbeeld totaal omgevormd hebben tot hun wereldbeeld. Zonder racistisch te willen zijn, kan men er toch niet omheen dat onze vrouwenrechten in het westen serieus onder druk komen te staan. Wie dat niet ziet, is heel naief. het recht om als vrouw vrij en vrank door het leven te gaan mag nooit ondergeschikt worden aan religieuze regels.
  • VIVIANE bastenie

    6 jaar geleden
    Het gaat er niet om wie dat betaald ,maar wel om het feit dat deze school de totale integratie van de moslims in de wind slaat,wanneer gaan sommige geitenwollen sokken eens beseffen dat wij hier in Europa onze normen en waarden hebben en dat wij geen moslim staat zijn ,als ze hier naar het westen komen moeten zij ook onze normen en waarden respecteren en dat doen ze niet ,in tegendeel ze dringen ons hun achterlijk geloof op,en dit met medewerking van de overheid met hun pamper beleid.
  • Freddy Suls

    6 jaar geleden
    In sommige moslimlanden riskeren vrouwen lijf en leden voor het recht om geen hoofddoek te moeten dragen, of geen boerka zoals in Saoudi- Arabië. Hier willen sommige moslimvrouwen de klok achteruit zetten. Ze begrijpen niet dat dergelijke kledij door moslimmannen is uitgevonden omdat ze vrouwen beschouwen als hun bezit. Eeuwenlang is het erin gepompt dat vrouwen die zich niet bedekken slechte vrouwen zijn.
  • Frank Dupont

    6 jaar geleden
    Hier wonen....wet boven alles ! Anders....vertrekken !
  • cools ronny

    6 jaar geleden
    Een schande van andere culturen hoor je bijna nooit gejammer alleen van die moslims die eisen en eisen maar en krijgen het waar gaat dat eindigen als vrouwen ginder een moskee bezoeken moeten ze zig ook aanpassen en alles bedekken dus als zij hier willen leven moeten zij dat ook maar en niets eisen of anders maar terug gaan