De Turkse president Erdogan tijdens een verkiezingsrally. Gisterenavond kondigde de president aan dat hij de noodtoestand zal opheffen als hij herverkozen wordt.
Volledig scherm
De Turkse president Erdogan tijdens een verkiezingsrally. Gisterenavond kondigde de president aan dat hij de noodtoestand zal opheffen als hij herverkozen wordt. © AP

Erdogan belooft noodtoestand op te heffen als hij herverkozen wordt

In Turkije heeft president Recep Tayyip Erdogan gisterenavond gezegd dat hij de noodtoestand zal opheffen als hij herverkozen wordt. Daarmee speelt Erdogan in de aanloop naar de verkiezingen van 24 juni in op een van de voornaamste campagnepunten van de oppositie.

46 reacties

  • Micheline Gevers

    6 jaar geleden
    Als hij wint, wat zeer waarschijnlijk is , door zijn Belgische aanhang (die zitten veilig in België) wordt de grondwet zijn wet en is het dictatuur een feit. Of alle Turken dan nog even gelukkig gaan zijn zoals ze nu verwachten is koffiedik kijken. Maar dan is het Turkse volk overgeleverd aan zijn grillen. Arme Turken en arm Turkije, dat hebben ze niet verdient.
  • André Gijbels

    6 jaar geleden
    afpersing van zijn volk, als er een nieuwe president komt, gaat de noodtoestand zo wie zo verdwijnen
  • Gaston Foubert

    6 jaar geleden
    En als hij verliest den bak in.
  • Sharon Debeul

    6 jaar geleden
    Net zoals de NVA hier bij ons, vergeet hij dat hij nu al de macht is en dat hij nu al de noodtoestand kan opheffen. Blazen, blazen, veel lucht blazen maar niet doen.
  • marie-christine coussement

    6 jaar geleden
    chantage is misdaad ,