Onder meer jeansbroeken van  Levi Strauss & Co, Harley-Davidson motorbikes en bourbon whiskey worden door de EU geviseerd.
Volledig scherm
Onder meer jeansbroeken van Levi Strauss & Co, Harley-Davidson motorbikes en bourbon whiskey worden door de EU geviseerd. © AFP

Hogere invoerrechten op Amerikaanse jeans, Harley-Davidsons en bourbon mogelijk nog deze maand van kracht

EconomieDe lidstaten van de Europese Unie hebben donderdag unaniem ingestemd met de hogere invoerrechten op een reeks Amerikaanse producten zoals jeans, bourbon en motorfietsen, zo melden verscheidene Europese bronnen. Ze vormen de Europese tegenzet op de Amerikaanse heffingen op Europees staal en aluminium.

14 reacties

  • jean-paul stevens

    6 jaar geleden
    jeans uit de usa … gemaakt in china
  • peter colson

    6 jaar geleden
    Je bent tenminste wakker lagrou. Productie in Brazilië, verkoop in België. De producten ien niet eens de grens van de VS. Maar ik wil wel eens van de media weten hoe de invoerrechten nu zijn. Ik las onlangs dat EU-producten in de VS maar 10% invoerrechten moeten betalen, maar voor Amerikaanse producten op de EU-markt moet er 25% invoerrechten worden betaald. Als dat zo is, wie is dan protectionistisch? Waar kan ik die cijfers bevestigd zien?
  • niki peeters

    6 jaar geleden
    Hogere belastingen en taksen invoeren voor amerikaanse bedrijven in europa, zoals bv McDonalds. Laat ze maar opkrassen, wat zij hier maken en verkopen kunnen wij ook en zelfs beter! Amerikaanse militaire installaties sluiten, enz...
  • michel vandenhove

    6 jaar geleden
    en wie betaald het gelach WIJ !!!!!!
  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    levis was vroeger made belgie nu meestal zuid amerika hoe kunnen dan invoerrechten uit US Belachelijk maar hoeveel kijken made in Het is niet de naam die telt of wel??