© belga

Leonardtunnel afgesloten door betonschade: pak hinder op de weg

De Leonardtunnel is tijdelijk afgesloten nadat er afgelopen nacht betonschade werd vastgesteld aan een dakplaat. Om risico’s te vermijden blijft de tunnel intussen waarschijnlijk nog de rest van de dag afgesloten. En dat brengt vrijdagochtend heel wat fileleed met zich mee.

mtm

Bij een periodieke bouwkundige inspectie van de Leonardtunnel is in de nacht van donderdag op vrijdag vastgesteld dat de dakplaat van het onderste niveau (-2) van de tunnel op verschillende plekken in slechte staat was.

Het beton van de dakplaat vertoont lokaal schade en moet worden hersteld. Er is geen gevaar voor de stabiliteit of stevigheid van de tunnel, maar om de exacte aard en omvang van het probleem in kaart te brengen en een juiste oplossingsmethode uit te werken zijn experts van het Agentschap Wegen en Verkeer nog bezig met de inspectie. Om intussen ieder risico voor de verkeersveiligheid van de weggebruiker te vermijden blijft de tunnel afgesloten voor het verkeer.

Verkeer omgeleid

Afhankelijk van de voortgang van de werkzaamheden blijft de tunnel nog de rest van de dag afgesloten in beide richtingen. Verkeer op de Brusselse ring richting Zaventem moet aan het Leonardkruispunt afslaan, keren over de brug in Jezus-Eik en terug de ring op rijden. Verkeer richting Waterloo moet aan het Leonardkruispunt afslaan, keren onder het viaduct van Oudergem en terug de Ring oprijden. “Houd rekening met ernstige hinder”, meldt het Vlaams Verkeerscentrum op Twitter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer