Vluchtelingen springen uit vrachtwagen in Tessenderlo: tien personen opgepakt

Ploegen van de politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo en van de Limburgse wegpolitie hebben vrijdagochtend negen vluchtelingen gevat. Ze maakten deel uit van een groep van vijftien vluchtelingen die uit een vrachtwagen gesprongen waren. Dat meldt de politie.

Een vrachtwagenchauffeur belde vrijdag rond 6.30 uur naar de politie. Hij was op de pechstrook van de E313 richting Antwerpen gestopt tussen Beringen en Tessenderlo. De trucker meldde dat een vijftiental vreemdelingen uit zijn vrachtwagen was gesprongen.

Diverse ploegen pakten tijdens de zoekactie negen vreemdelingen op. Ze verbleven illegaal in het land. De vluchtelingen gaven aan dat ze allemaal uit Eritrea kwamen. De Dienst Vreemdelingenzaken werd ingelicht. Ook het parket van Limburg werd op de hoogte gebracht.

In de maand april werden al eerder transmigranten gevat in de buurt van de snelwegparking in Tessenderlo. De lokale politie heeft in samenwerking met de wegpolitie de zaak toen intensief opgevolgd, maar sindsdien werden er geen nieuwe feiten vastgesteld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen