AFP
Volledig scherm
© AFP

Schietpartij op Amerikaans kunstfestival: zeker 20 gewonden, waaronder 13-jarige jongen

Verenigde StatenOp een kunstfestival in Trenton, in de Amerikaanse staat New Jersey, hebben verschillende mannen het vuur geopend op de bezoekers. Dat zegt een woordvoerder van het partket.  Daarbij zijn zeker 20 gewonden gevallen, waaronder een 13-jarige jongen wiens toestand kritiek is. Een van de vermoedelijke schutters is doodgeschoten door de politie, nog een andere verdachte is door de politie opgepakt.

12 reacties

  • Guido Verbist

    6 jaar geleden
    Wapenwet zal weining uitmaken als je weet dat er zo'n hoeveelheid wapens aanwezig is onder de burgers.Dus we doen rustig verder,blijkbaar niet te stoppen.
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Philippe: en mensen uit NJ kunnen zich géén wapens aanschaffen op wapenbeurzen in staten met een lakse wapenwet, zeker? Zolang er geen strenge federale wapenwet is, haalt het niéts uit dat sommige staten strenge wapenwetten hebben, vermits er toch geen controle is aan de staatsgrenzen.
  • Zulma Terrana

    6 jaar geleden
    Duidelijk weer geen "good guy with a gun" in de buurt .Of hebben de flikken die per ongeluk doodgeschoten ?
  • lucien lemahieu

    6 jaar geleden
    het is amerika, de geest van het wilde westen zit er velen nog in.
  • Jozef Andre's

    6 jaar geleden
    Wapens moorden alleen met bediening,of dit een geweer,mes,riek,hamer,bijl,enz is,dus kritiek op wapens is niet correct.Het wapen is de persoon zelf.