Het gezin Pottier.
Volledig scherm
Het gezin Pottier. © Facebook Het Leven Zoals Het IS

Gezin van acht dreigt op straat te moeten slapen: "Help ons alstublieft"

"Ik wil niet op straat belanden met mijn familie. Help ons alstublieft." De 11-jarige Lian Pottier vraagt in een emotionele oproep om een onderdak voor hem en zijn gezin. De wooninspectie verklaarde het huurhuis van Steve Pottier en Vicky Bosiers in Heist bij Knokke onbewoonbaar, waardoor het gezin van acht vanaf 1 juli op straat staat.

123 reacties

  • Stefanie Dimitri

    6 jaar geleden
    900€ voor een huis met 8 ? Neem de realiteit onder ogen dat vind je nooit zonder gebreken. Ze hadden eerst moeten zoeken en zeker voor ze het onbewoonbaar lieten verklaren waar ben je dan mee bezig.
  • Mike Vanderkerken

    6 jaar geleden
    900€ voor een huis voor 8 personen is heel weinig. Als je inkomen en het kindergeld neemt kom je aan enkele duizenden euro's inkomsten. Daarenboven worden er geen belastingen betaald en is er een tegemoetkoming voor alle andere vaste lasten. Ik vind het spijtig voor de kinderen, maar sommige ouders moeten dringend leren plannen op lange termijn. In dit geval moet de gemeente een oplossing zoeken voor deze familie, als is het tijdelijk.
  • Fons Mulder

    6 jaar geleden
    Aan alle zagers over dat kindergeld en kind inzetten om medelijden te wekken. MENSEN, ze vragen gewoon een woning om in te wonen en hebben er zelfs 900 euro voor.
  • laurens heyrman

    6 jaar geleden
    1. kindergeld is niet zoveel als velen denken en dekken de kosten voor het kind niet, laat staan dat je ervan kan sparen zoals velen denken. 2. medelijden wekken met een kind ? ze vragen toch geen gratis woning? ze hebben er zelfs 900 euro voor dus ik begrijp niet goed hoe dat medelijden wekken is aangezien ze gewoon op zoek zijn naar een woning...
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Achmed Chokri : Dat is nog altijd zo. In de nieuwbouw anno '94 sociale woningen van Dijledal in Leuven zijn er drie slaapkamers en een heel kleintje. Daar leven gezinnen in van acht kinderen. Die slaapkamers zijn geschikt voor max twee personen. Ik heb een zoon en een dochter. Voor een kind ging het nog net.