Olivier De Schutter
Volledig scherm
PREMIUM
Olivier De Schutter © Hans Klaverdijk

"We moeten af van onze verslaving aan goedkoop eten"

de VolkskrantVolgens Olivier De Schutter, voormalig VN-rapporteur over voedsel, offeren we onze gezondheid, taille en het milieu op aan knallerprijzen in de supermarkt. De enige oplossing: we moeten af zien te komen van onze verslaving aan goedkoop eten.

35 reacties

  • Philippe Deconinck

    6 jaar geleden
    Velen hebben het nu al moeilijk om het einde van de maand te halen. Elk jaar gaan er meer mensen naar de voedselbank. Alle dagen gehakt en confituur. Velen hebben geen geld om dure biefstuk of vis te kopen en de nodige portie dagelijks fruit. Wat gaat er dan gebeuren als het goedkope eten dat zij nu amper kunnen kopen duurder moet worden? Opstand?
  • wesley netnem

    6 jaar geleden
    Daarom moet je het verbieden om nog Vlees in super markten te verkopen tegen super lage prijzen , Terug een Warme Bakker , Slagerij , Groenten boer ezv .... Weg met megalomane Hyper markten ! Trouwens ik probeer zoveel mogelijk te winkelen bij deze bovenstaande kleine zelfstandigen buurt winkels ! Het kost wat meer maar dat is het waard want uw dorps genoten verdienen in plaats van aandeelhouders in het buitenland !!!!
  • fu fu

    6 jaar geleden
    Wat voor nonsens. Is dat diezelfde Hollander - nee, dit is een Belg - die ons aanraadde meer zout te eten en meer boter - nee, dat was Meüs. Hou toch op met ons te zeggen wat we moeten eten! Oma zal het wel doen. Wie is Oma? Die van de verpakking!
  • Ivo Van Moorleghem

    6 jaar geleden
    Ik heb zin in een bloemkool vandaag, oei, 1,75 €?? Zal maar laten en een blikje erwten kopen, dat kan ik nog juist betalen!!!!
  • Carla Van Geel

    6 jaar geleden
    We moeten af van gemanipuleerd voedsel. Suiker in alles waar het niet hoort in te zitten omdat de hersenen eraan verslaafd zouden zijn en we het product blijven kopen. De regering laat toe dat ongezond voedsel goedkoop aangeboden wordt. Met hogere lonen kan iedereen duurder en gezonder eten maar dat kan niet voor iedereen. Pak nu eindelijk eens het probleem aan bij de bron !