Benoit De Freine
Volledig scherm
© Benoit De Freine

Raad van State waarschuwt parlement voor 'wijksheriffs'

De Raad van State waarschuwt de Kamer voor een wetsvoorstel waarin burgers de bevoegdheid zouden kunnen krijgen om bepaalde inbreuken vast te stellen.

13 reacties

  • Chris de Velde

    6 jaar geleden
    De meeste BIN medewerkers die ik ken voelen zich reeds politieman. Ik ken er die patrouilleren (en liefst met een baseball bat op de passagiersplaats! Zorg dat ordehandhaving door de juiste mensen gebeurt. BIN moet draaien om de 2e letter: INFORMATIE!
  • Jan Sierens

    6 jaar geleden
    De deeleconomie op zijn best. Tot zelfs orde handhaving via dat principe. Maar bestaat er nog zoiets als een wijkagent? Heeft iemand er nog eens een gespot de laatste jaren?
  • anna geulen

    6 jaar geleden
    Het idee op zich is verwerpelijk omdat het zal leiden tot machtsmisbruik en machtswellust mede dat er geen controle orgaan bestaat. hetzelfde geldt in mindere mate voor GAS boetes. In beide gevallen wordt het democratisch rechtssysteem ondermijnd.
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Als je burgers zo'n bevoegdheid geeft, gaan er gegarandeerd op deze manier persoonlijke vetes uitgevochten worden!
  • louis pippers

    6 jaar geleden
    laat politie meer in burger werken en ze zullen meer oplossen nu zijn ze al gezien van op 200 meter en burgers hebben altijd het recht politie in te lichten over bepaalde misdrijven