Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Belgische agent op WK in Rusland vervolgd voor geweld tegen supporters

Een van de Belgische politieagenten die naar Rusland werd gestuurd om de Belgische supporters op het WK voetbal een veilige reis te bezorgen, moet morgen voor het hof van beroep in Gent verschijnen. Tijdens een match tussen KV Oostende en Club Brugge zou hij het aan de stok hebben gekregen met een van de supporters. "Maar in Rusland komt hij niet in aanraking met supporters", klinkt het bij de federale politie.

3 reacties

  • Dimitri Mostrey

    6 jaar geleden
    Hou die man dan maar best in België. De Russen kunnen voor zichzelf zorgen. Voor je het weet zit hij dáár de bak in.
  • Mathieu Peeters

    6 jaar geleden
    Waarom krijgt zo iemand zo een job aangeboden wanneer hij juist voor de rechtbank moet komen voor geweld???? Vriendjespolitiek is nog steeds niet weg en zal daar nooit verdwijnen want het was 50 jaar geleden ook al zo. En dat ze dan afkomen met zo een flauwe zever, dat is dan nog het toppunt.
  • willem coopman

    6 jaar geleden
    Een supporter of voetbalterrorist? Ocharme, ik heb al medelijden met die fan! Die matrak op het hoofd van een onschuldige fan wrijven mag ook al niet meer. Misschien kunnen de voetbal-hooligans de orde handhaven tijdens het geliefde spelletje dan hebben we meer blauw op straat!
  1. “Er bestaat voor de burger geen product om ze te bestrijden”: de tijgermug rukt op in Vlaanderen. Dit kun je er wél tegen doen
    PREMIUM
    17

    “Er bestaat voor de burger geen product om ze te bestrijden”: de tijgermug rukt op in Vlaanderen. Dit kun je er wél tegen doen

    Al in vijftien Vlaamse gemeenten werden vorig jaar tijgermuggen gesignaleerd. De razendsnelle opmars van deze beestjes maakt wetenschappers ongerust, want het insect kan tropische ziekten verspreiden. Hoe gevaarlijk zijn ze? En wat kun je doen om jezelf te beschermen? We legden enkele belangrijke vragen voor aan entomoloog Isra Deblauwe en Valerie Weekers van het Departement Zorg. “Heel wat mensen reageren zeer heftig op een beet van de tijgermug.”
  2. RECONSTRUCTIE. “Elke keer dat zijn vrouw ter sprake kwam, raakte Hans geëmotioneerd. Wat achter die emoties zat, wist ik natuurlijk niet”
    PREMIUM
    Zaak Annie De Poortere

    RECONSTRUC­TIE. “Elke keer dat zijn vrouw ter sprake kwam, raakte Hans geëmotio­neerd. Wat achter die emoties zat, wist ik natuurlijk niet”

    Plots was ze wég, op 12 november 1994. Was ze gevlucht, weg van man en zoon, in de greep van een psychose? Of zou haar lichaam na een wanhoopsdaad ergens in de Leiemeersen liggen? Maar niemand keek naar de andere aanwijzingen - ze was zonder paspoort vertrokken, er was een stuk tuin omgewoeld, haar man werkte elke poging om grondig te zoeken tegen. Dus bleef Annie De Poortere 30 jaar liggen waar haar man Hans D. haar had begraven. Dit is het verhaal van een web van leugens en gemiste kansen.
    Sint-Martens-Latem