Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © iStock

"Ervaring met vroeger introduceren Engels en Frans in lager onderwijs positief"

BinnenlandZowel de inrichtende macht, directie, leerkrachten, leerlingen en ouders van de stedelijke basisschool De Doening uit Peutie, een deelgemeente van Vilvoorde, evalueren het initiatief om tijdens dit schooljaar al in de tweede graad van het lager onderwijs Frans te geven en in de derde graad Engels, positief. Dat heeft Vlaams parlementslid Jo De Ro (Open Vld), tevens Onderwijsschepen in Vilvoorde, vandaag tijdens een persontmoeting gezegd.

3 reacties

  • pat leysen

    6 jaar geleden
    Derde leerjaar véél te laat. Eerste kleuterklas leidt gegarandeerd tot betere resultaten voor de vreemde taal en ...ook voor de moedertaal!!! Inspectie hiervan overtuigen is een andere zaak.
  • Bart Vandevelde

    6 jaar geleden
    Ik ken mensen die hun kinderen al Franse en Engelse woordjes leren terwijl dat kind nog in de kleuterschool zit. Vroeg genoeg? :-)
  • marc castermans

    6 jaar geleden
    In de basisschool van het GO te Sint-Pieters-Woluwe, werd reeds vanaf 1997 op deze manier les gegeven. Vanaf het derde leerjaar Frans en vanaf de derde graad Engels, dus een volkomen achterhaald idee want het bestaat reeds 21 jaar!