VTM Nieuws
Volledig scherm
© VTM Nieuws

Geldautomaten in Lommel en Lummen werden gelijktijdig opgeblazen, verdachten ontsnapt na achtervolging

Er hebben afgelopen nacht opnieuw twee plofkraken plaatsgevonden, deze keer in Lommel en Lummen. Er werden bankautomaten van bpost opgeblazen. Het is nog niet duidelijk of er een verband is tussen de twee plofkraken, ook over de buit is nog niets bekend. Volgens het parket gebeurden beide kraken wel ongeveer gelijktijdig rond 3 uur. De bankensector bekijkt of er extra maatregelen komen om de bankautomaten nog beter te beveiligen.

171 reacties

  • Peter Nols

    6 jaar geleden
    En weeral faalt die NVA-minister, jaren lang hadden banken geen last meer van overvallers, nu dat een NVA'er zich met onze veiligheid zou bezighouden en overal camera's laat hangen en iedere eerbare burger overdreven en tot in het absurde gecontroleerd wordt doen de gangsters wat ze willen en blijken al die maatregels voor geen meter te werken. Maar het kost ons wel veel geld en we zijn onze privacy ook kwijt, resultaat nul.
  • Lenny Saerens

    6 jaar geleden
    En al die slimme camera's die omhoog hangen kunnen die niet gebruikt worden om die mannen hun pacours te volgen en de politiediensten te informeren of hangen ze daar echt enkel en alleen om trajectcontroles van te maken?
  • Gunnar Aers

    6 jaar geleden
    Bij ons is de bank nog steeds de hele nacht open. Ben benieuwd
  • Eddy Keulier

    6 jaar geleden
    Volgens mij is de dader Kabouter Plof! Geld afschaffen, alles met de kaart betalen. Maarja, dan zit heel de zwarte economie op zijn gat.
  • Guido Swerts

    6 jaar geleden
    Binnenkort worden onze bankkosten verhoogd,net als bij Telenet...mijn maandelijkse factuur is met 4,25euro omhoog gegaan...is zo'n slordige 51euro per jaar.