Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © iStock

1 op de 6 meisjes kreeg al te maken met seksuele intimidatie op zomerfestivals

BinnenlandSeksueel grensoverschrijdend gedrag is overal aanwezig op Belgische festivals. Zo blijkt uit een onderzoek van Plan International België, een onafhankelijke ngo die streeft naar gelijke kansen voor meisjes en kinderrechten. Uit de peiling blijkt dat één op de zes meisjes in de voorbije drie jaar tijdens de zomerfestivals het slachtoffer werd van seksuele intimidatie.

28 reacties

  • stefan crama

    6 jaar geleden
    Ongewenste aanrakingen en zeker geweld is nooit goed te praten maar gewoon een misschien domme opmerking maken bestempelen als seksuele intimidatie is er echt over.Wat blijft er over van gewone vrijheid als je alles bestraft.
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Dat gebeurde in "mijn tijd" ook, bv. op de kermis of in het openluchtzwembad, maar toen gaven wij de bepotelaar gewoon een lap in het gezicht.
  • Guy Dupont

    6 jaar geleden
    Maar een op zes? Valt eigenlijk mee. Dus de anderen zijn niet in trek?
  • Eric Vanovermeire

    6 jaar geleden
    Bestudeer eens de teksten van die liedjes. Jongens zetten een en ander om in de praktijk.
  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    Strak een reden om festival te verhinderen Sommigen zijn zo ongevoelig dat dingen zeggen tegen vrouwen ,Hebben dan geen verstand sommige dingen zeg je niet en doe je niet Echt dan vraag je af wat hebben die geleerd van gevoeligheden Bij ene vrouw;meisje/man kan wel maar dan nog Respecteer