Dankzij tekenfilms als 'The Lion King' wekken de dieren vandaag meer empathie dan angst op.
Volledig scherm
Dankzij tekenfilms als 'The Lion King' wekken de dieren vandaag meer empathie dan angst op. © Disney

Waarom de dood van Rani ons naar de keel grijpt: “Kennen leeuw vooral van tekenfilms en tv-programma’s”

Het tragische einde van leeuwin Rani lokte vandaag een stroom van boze reacties uit in Vlaanderen. Nochtans is en blijft de ‘koning van het dierenrijk’ een levensgevaarlijk roofdier. Toch was de verontwaardiging wellicht niet zó groot geweest als de politie een ontsnapt wrattenzwijn had neergeschoten. 

12 reacties

  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Dat leeuwen een soort is die met uitsterven bedreigd is speelt volgens dit artikel blijkbaar geen rol. Er zijn mensen die wel van diversiteit in de natuur houden. Een woestijn met enkel nog wat schorpioenen in is toch redelijk saai.
  • MYRTHE PASS

    6 jaar geleden
    Goed idee Pieter!
  • PIETER ROGIERS

    6 jaar geleden
    Bij bepaalde mensen komen dieren voor de mens. Onze kat is allergisch aan de kinderen, laten we de kinderen wegdoen ...
  • Robert Van Damme

    6 jaar geleden
    Ja... Hollywood is blijkbaar een 'norm' geworden... En idd @Tony... een levend wezen... hunkerend naar eiwitten, suikers en vetten om te over'LEVEN' . En wees maar gerust... héél onschuldig zou die leeuw je beschouwen als nieuw hoofdgerecht... rijk aan proteinen, koolhydraten en energie-rijke triglyceriden... :) (noot van de mogelijks nooit-geposte poster... niet nodig om te reageren, want ik lees dit artikel toch nooit meer.)
  • MYRTHE PASS

    6 jaar geleden
    Dit is dikke zever. Het doden van een wrattenzwijn had ik ook erg gevonden. Het gaat hier over een dier en elk dier dat door mensen van zijn/haar leven wordt ontnomen, vind ik verschrikkelijk erg.