Technische rechercheurs doen onderzoek na de plofkraak in het Belgische Lommel van vorige nacht. Omwonenden zeggen dat de daders met een 'duidelijk Nederlands accent' spraken.
Volledig scherm
Technische rechercheurs doen onderzoek na de plofkraak in het Belgische Lommel van vorige nacht. Omwonenden zeggen dat de daders met een 'duidelijk Nederlands accent' spraken. © BELGA

Zitten Nederlandse criminelen achter reeks plofkraken in ons land?

Ons land zucht onder een plotselinge plaag aan plofkraken. De politie roept de hulp van Nederland in, en houdt er sterk rekening mee dat de daders uit Nederland komen.

22 reacties

  • jan paternoster

    6 jaar geleden
    Denk dat spa er achter zit
  • Tino hellemonds

    6 jaar geleden
    Natuurlijk zijn het nederlanders,in mijn Nl dorpje juist over de grens met belgie is er 2 jaar geleden 2x plofkraak geweest in de enigste bankautomaat die we hadden.Nu hebben we er geen meer.Dat ze daar nu maar opkomen dat het nederlanders zijn stuit bij mij ongeloof.Veel succes met de jacht.
  • Karin Gogarn

    6 jaar geleden
    Het is al jaren bekend dat in Nederland en Duitsland plof kraken worden gepleegd door Nederlanders uit de Regio Utrecht. Het laatste jaar wordt ze het in Nederland heel moeilijk gemaakt,nu naar België daar staan alle deuren nog open van de banken. De Belgische overheid moet weer het wiel uitvinden waarom niet even de Nederlandse Politie gevraagd wat te doen.
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Dat zei ik enkele dagen geleden al, dat die Nederlandse plofkrakers gewoon hun werkterrein verlegd hebben.
  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Nou, nou, nou! Iemand heeft gezegd dat ze met een nederlands accent spraken. Omdat de interviewster vroeg: met een belgisch of een nederlands accent. En zo draait de wereld verder. Nog een prettige dag allemaal. Ik moet wat geld gaan afhalen!