De Turkse president Erdogan houdt een toespraak op de nationale televisie nadat hij is uitgeroepen tot winnaar van de verkiezingen. Erdogan heeft een nieuw presidentieel stelsel geïntroduceerd dat het parlement naar de achtergrond zal verdrijven.
Volledig scherm
De Turkse president Erdogan houdt een toespraak op de nationale televisie nadat hij is uitgeroepen tot winnaar van de verkiezingen. Erdogan heeft een nieuw presidentieel stelsel geïntroduceerd dat het parlement naar de achtergrond zal verdrijven. © AP

Turkse kiescommissie roept Erdogan uit als winnaar, oppositiepartij erkent nederlaag

In Turkije heeft zittend president Recep Tayyip Erdogan de presidentverkiezingen al in de eerste ronde gewonnen. Dat heeft de voorzitter van de kiescommissie, Sadi Güven, deze nacht in Ankara gezegd. Hoeveel procent van de stemmen Erdogan precies binnenhaalde, maakte hij niet bekend. Het huidige staatshoofd had de overwinning zelf al opgeëist op basis van voorlopige resultaten. Muharrem Ince, de presidentskandidaat van de belangrijkste Turkse oppositiepartij CHP, heeft zich vandaag neergelegd bij de verkiezingsoverwinning van Recep Tayyip Erdogan. Dat heeft hij bekendgemaakt tijdens een persconferentie in Ankara.

313 reacties

  • Lydie Teblick

    6 jaar geleden
    Massaal Lira kopen die gaan toch zakken tot in de grond en staat Turkije te koop voor 1 euro !!!
  • aziz akin

    6 jaar geleden
    De turken zullen altijd voor Erdogan blijven stemmen van zolang de westerse wereld zich negatief blijft opstellen tegen de president van hun land. Ze hebben hun trots!
  • Liliane Vervliet

    6 jaar geleden
    De juichers voor de geliefde Erdogan :AUB hier in dit rotland niet blijven!!! Terug naar het beloofde vaderland ASAP !
  • Deer Voo

    6 jaar geleden
    Belgen jaloers omdat ze geen leider hebben als Erdogan.
  • Tisomzeep

    6 jaar geleden
    Turkije is al 3 jaar bankroet