AP
Volledig scherm
© AP

Algerije stuurt uitgewezen migranten te voet terug door de woestijn: "Er lagen overal dode lichamen"

BuitenlandVolgens de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) heeft Algerije het voorbije jaar ongeveer 13.000 Afrikanen het land uitgewezen. De migranten, waaronder verschillende zwangere vrouwen en kinderen, werden afgezet aan de grens met Niger en Mali. Vanaf dat punt moesten ze alleen verder door de woestijn. De harde aanpak van uitgewezen migranten in Algerije stuit op kritiek bij de IOM.

52 reacties

  • joseph kellens

    6 jaar geleden
    En dan maar kritiek geven op Francken, het probleem ligt niet hier ,ook niet bij deze regering die er pas 3 jaar aan is, en de europese top is weer een flop voor t migratiebeleid, omdat Europa geen land is ,maar een europees luxe parlement. Uiterst links en uiterst rechts gaan punten scoren en dat is niet goed. Waar blijft nu Di rupo of Tobback of de oude De Croo met hun grote mond. Doodstil?
  • Wilfried Van der Jeught

    6 jaar geleden
    Dit is schande , iedereen heeft recht op een goed leven maar geef hen dit in het land waar ze zijn geboren. Hiervoor moet de wereld ( en dat zijn wij allemaal ) instaan. Geen leger , geen oorlog maar diensten.
  • Els Jansen

    6 jaar geleden
    Laat saudi arabie er een paar miljoen opvangen. Of Katar of Marokko, ......
  • Johan Vercarre

    6 jaar geleden
    Triestig, zo aan je eind komen ! Momenteel is het daar op zijn heetst. Ik ben echt beschaamd over de meeste reacties hier. Zijn jullie eigenlijk nog mensen ?
  • luc verriest

    6 jaar geleden
    De politici zullen er nog eens over vergaderen, geen oplossing vinden, nog eens palaveren, er niet uit raken. En zo blijven ze maar aanmodderen, reeds vele jaren, zonder een degelijk migratiebeleid!
  1. “Scherpschutters op de daken en gewapende agenten in clubs”: zenuwen in Zweden staan strak gespannen voor start Songfestival
    PREMIUM
    9

    “Scherp­schut­ters op de daken en gewapende agenten in clubs”: zenuwen in Zweden staan strak gespannen voor start Songfesti­val

    De zenuwen in het Zweedse Malmö, waar morgen het Eurovisiesongfestival van start gaat, staan strak gespannen. De dreigingen lijken van alle kanten te komen: van koranverbrandingen, anti-Israël-protesten en Russische sabotage tot vrees voor terrorisme. De veiligheidsmaatregelen zijn dan ook de strengste in de geschiedenis van het land, van scherpschutters op de daken tot metaaldetectoren en helikopters over de hele stad. “Je voelt aan alles: als Israël donderdag doorgaat naar de finale, gaan er rellen uitbreken”, vertellen Vlaamse fans ter plaatse.
  2. Hebben wetenschappers nieuwe genetische vorm van alzheimer ontdekt? “2 op de 100 lopen rond met gen dat de hersenaandoening kan veroorzaken”
    PREMIUM

    Hebben wetenschap­pers nieuwe genetische vorm van alzheimer ontdekt? “2 op de 100 lopen rond met gen dat de hersenaan­doe­ning kan veroorza­ken”

    Wetenschappers hebben mogelijk een nieuwe genetische vorm ontdekt van de ziekte van Alzheimer. Dat melden ze in een nieuwe wetenschappelijke publicatie in het tijdschrift Nature Medicine. Personen die twee kopieën van een bepaald gen dragen, lijken de aandoening bijna altijd te ontwikkelen. Maar om welk gen gaat het? Hoe hebben de wetenschappers dit ontdekt? En wat betekent dit nu precies? HLN Wetenschapsanalist Martijn Peters licht toe.