Direct naar artikelinhoud
Planckendael

Opnieuw een olifantje overleden in Planckendael

Tarzen en zijn moeder Phyo Phyo, die eerder deze maand ook overleed.Beeld Planckendael

In dierenpark Planckendael is opnieuw een babyolifantje overleden. Tarzen was elf weken oud. Het overlijden is een nieuwe klap voor Planckendael, na de overlijdens van twee andere olifanten en leeuwin Rani, die vorige week werd doodgeschoten nadat ze ontsnapt was.

De kleine olifant Tarzen was amper elf weken oud en is gisteren overleden. Zijn mama, Phyo Phyo, stierf op 4 juni. Tarzen was sinds zijn geboorte al kwetsbaar door de zwakke gezondheid van zijn moeder, en is er na het verlies nooit helemaal bovenop gekomen.

Gisteren dinsdag zakte het dier plots door zijn pootjes en kwam het niet meer recht. De interventies van de dierenarts mochten niet meer baten. 

Verslagen

"Babyolifantje Tarzen is gisteravond gestorven. Het heeft niet mogen zijn", zo meldt de dierentuin op Facebook. "We voelen ons verslagen. Met man en macht hebben de verzorgers 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 Tarzens noodlot proberen af te wenden."

"Hij was erg fragiel toen hij geboren werd en kon van zijn mama Phyo Phyo niet genoeg melk krijgen", luidt het verder. "De papfles die we hem kort na zijn geboorte zijn beginnen geven, dronk hij prima. Na de dood van zijn moeder namen we de zorgen volledig op ons en bleven voortdurend bij hem om hem te allen tijde de fles te kunnen geven. We zagen kleine maar hoopvolle tekenen. We dachten dat hij door de moeilijke tijd was, dat er een kantelpunt bereikt was. Met verslagenheid moeten we zeggen dat het voorbij is."

Het is een zwarte maand voor Planckendael. Op 28 mei stierf Tarzens zusje Qiyo en een week later, op 4 juni, overleed zijn moeder Phyo Phyo. Vorige week schoot de politie de 2-jarige leeuwin Rani dood nadat ze uit haar kooi was ontsnapt.