Direct naar artikelinhoud
Tv-tips

Dit mag u niet missen op tv vanavond

Jennifer Lawrence en Bradley Cooper in 'Serena'.Beeld rv

Voor eeuwig jong blijven: een Japanse honderdjarige leg uit hoe dat kan ("door kleurrijk voedsel te eten") en straatjongens uit de Filipijnen leren op NPO2 om samen te leven en voor zichzelf te zorgen. Of liever een beetje lachen? De Kotmadam staat tot uw dienst. Klik hier voor het hele tv-overzicht.

How to stay young

In Amerika probeert Angela Rippon een nieuwe behandeling uit die ons geheugen en concentratievermogen zou verbeteren. In Japan legt een honderdjarige uit waarom we actief blijven als we kleurrijk voedsel eten en ontdekken we de beste training voor onze hersenen. En kunnen dementerende mensen echt geholpen worden door injecties met het bloed van jonge mensen?

Om 19.05 uur op Canvas.

Blown Away

Jimmy Dove (Jeff Bridges) is een bomexpert bij de explosieven opruimingsdienst in Boston. Na jaren van trouwe dienst besluit hij het ontmantelen van gevaarlijke explosieven achter zich te laten en les te gaan geven aan toekomstige bommenruimers. Maar dan komt zijn voormalige partner door een bomexplosie om het leven. De hele modus operandi doet hem denken aan de Ierse bommenlegger Ryan Gaerity (Tommy Lee Jones).

Om 20.50 uur op CAZ.

Serena

Jennifer Lawrence en Bradley Cooper stonden al vier keer samen op de set (Silver Linings Playbook, Joy, American Hustle en nu Serena) en de reden daarvoor is niet ver te zoeken: de chemie spat telkens van het scherm. In dit drama, gebaseerd op een boek van Ron Rash, spelen ze het pasgehuwde koppel George en Serena Pemberton in het Amerika van de jaren 30.

Om 20.45 uur op Vitaya.

Hot Fuzz

Twee jaar na de fantastische zombiespoof Shaun of the Dead richtten regisseur Edgar Wright en acteurs Simon Pegg en Nick Frost hun pijlen op een ander genre dat om een genadeloze parodie smeekte: de machistische, luidruchtige Amerikaanse politiefilm. Het resultaat is te zien in Hot Fuzz.

Om 22.50 uur op Q2.

A Year of Hope

In deze cinematografische documentaire worden enkele Filipijnse straatjongens gevolgd die een jaar lang in een afgelegen rehabilitatiecentrum opgevangen en geholpen worden. In dit centrum leren ze voor zichzelf te zorgen, krijgen ze huishoudelijke taken en leren ze rekening te houden met elkaar. Is het mogelijk om deze jongens daadwerkelijk te helpen of is hun lot door het harde leven op de straat hopeloos bezegeld?

Om 22.55 uur op NPO2.