De afgezette Catalaanse minister-president Carles Puigdemont.
Volledig scherm
De afgezette Catalaanse minister-president Carles Puigdemont. © AFP

Spaans Hooggerechtshof bevestigt proces Catalaanse leider Puigdemont voor rebellie

De afgezette Catalaanse minister-president Carles Puigdemont en veertien andere separatistische politici moeten wel degelijk terechtstaan voor rebellie, ontrouw en burgerlijke gehoorzaamheid. Dit heeft het Spaanse Hooggerechtshof beslist, daarmee een beroep van de beklaagden afwijzend.

6 reacties

  • Hugo Bavré

    6 jaar geleden
    Het streven naar onafhankelijkheid is het gevolg van een onrechtvaardige behandeling. Bekijk de geschiedenis van ons land ook het gevolg van Franstalige overheersing en uitbuiting. Zie Brussel, wettelijk een tweetalig Gewest, waar de Vlamingen buiten gepest werden of onder sociale druk verfransten. De tweetaligheid van de Brusselse overheidsdiensten wordt systematisch gefnuikt, steeds opnieuw worden eentalig Franstalig personeel aangeworven.
  • jan boden

    6 jaar geleden
    Inderdaad, professor Maddens werd zelf gemolesteerd door de Spaanse politie. André heeft veel Spaanse aandelen in zijn portefeuille zitten is zo mijn gedacht.
  • jan wuyts

    6 jaar geleden
    Spanje is wel enigste Euro-land met politieke gevangenen erger nog geen enkel ander Euro-land ligt er wakker van!!!
  • vandekempen bart

    6 jaar geleden
    belachelijk, rebellie. dat gaat men in den belziek ook nog uitvinden om voorstanders van vlaamse onafhankelijkheid klein te krijgen.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    André Ducournau, prof Maddens die als waarnemer in Catalonië aanwezig was heeft een andere versie verteld, hoe bejaarde mensen met buitensporig geweldbuiten gesleurd werden uit de kiesbureaus door de guardia civil. Misschien heb je een versie van Rajoy gehoord die ondertussen de laan is uitgestuurd voor corruptie.