Vlaams minister van Financiën Bart Tommelein
Volledig scherm
Vlaams minister van Financiën Bart Tommelein © BELGA

Vlaams Parlement keurt hervorming erfbelasting goed: "substantiële verlaging van belastingdruk"

Het Vlaams Parlement heeft vandaag de hervorming van de erfbelasting goedgekeurd. Vanaf 1 september verdwijnt de hoogste schijf van 65 procent voor erfenissen in de zijlijn en voor de langstlevende partner komt er een groter vrijgesteld deel. Daarnaast keurde het parlement ook de bijsturingen aan het M-decreet goed en gaf het groen licht voor de begrotingscontrole van 2018.

21 reacties

  • Rudolf De Houwer

    6 jaar geleden
    Een schande is het. In 15 landen van de EU bestaan helemaal geen erfbelastingen. Daar moeten we naartoe en snel. De huidige regeling is helemaal geen verbetering. Indien men geen kinderen heeft (om welke reden dan ook) moet men dus schandelijk veel betalen voor de zogezegd 'normale' mensen met kinderen.
  • jos duriau

    6 jaar geleden
    Hoe triomfantelijk Tommelein kijkt , hij moest verlegen zijn dat er erfbelastingen bestaan , als de mensen van hun spaargeld waarop al belastingen betaald zijn een huisje kopen en dan nog eens erfbelasting als ze overlijden , dat is gewoon een schande . Dat hij daar eens iets aan doet en dan mag hij triomferen.
  • Raoul Rouma

    6 jaar geleden
    Indien open Vld de belastingdruk verminderd hou dan uw zakken maar goed dicht. Wie gelooft deze vele trukken van de foor nog. Belastingen op reeds belaste zaken is pure diefstal, dit nu verkopen als een gunst is belachelijk. Alsof de regering globale inkomsten zou verminderen! Uitzonderingen zullen wéér de regel worden en de brave burger zal er weer moeten voor kunnen opdraaien.
  • dirk clemeur

    6 jaar geleden
    Op het geld van de meeste erfenissen is vroeger al belastingen betaald dus dieven ga het geld halen bij de rijken maar die betalen meestal niets met hun opgezette constructies.Kijk maat naar onze koninklijke familie.
  • Veerle Ballegeer

    6 jaar geleden
    De overheid heeft geen recht op erfbelasting!!! Dit zijn in veel gevallen een beetje spaarcenten, waar al ruim belasting op betaald werd, en in indien het om vastgoed gaat, is dit ook al belast tijdens het leven. Schandalig dat zij daar belastingen durven op heffen, ik zal de mijne wel opleven, krijgen ze lekker niets de zakkenvullers. Dit is net zoiets als grondbelasting, de grond heb je toch zeker betaald en is van jou als je die gekocht hebt, of niet soms.