WK 2018 - Panama "droomt" van eerste WK-zege

door
Belga
Leestijd 2 min.

Met Panama en Tunesië staan donderdag (20u) in WK-groep G twee puntenloze landen tegenover elkaar die al uitgeschakeld zijn voor de achtste finales. "We dromen er nog altijd van een WK-match te winnen", verklaarde de Panamese bondscoach Hernan Dario Gomez daags voor de wedstrijd. Panama slikte in groep G zware nederlagen tegen de Rode Duivels (3-0) en Engeland (6-1). Toch dromen de Panamezen nog van een eerste WK-zege, gaf Gomez toe. "We zijn kalm en hebben de ambitie een positief resultaat te behalen tegen Tunesië. Dat is een moeilijke tegenstander, maar de Tunesiërs zijn niet zo sterk als de twee Europese selecties."

"Punten pakken tegen Tunesië zal de supporters gelukkig maken. Ze verdienen een zege", vervolgde de bondscoach van de WK-debutant. Volgens Gomez is er geen risico op decompressie na de twee pandoeringen tegen België en Engeland. "De groep werkt hard en ze hangt goed samen. Er is ook veel discipline."

Tunesië verloor met 1-2 van Engeland en met 2-5 van België. De Tunesische bondscoach Nabil Maaloul verwacht ook tegen Panama een "erg lastige match". De sfeer in zijn selectie zou volgens de Tunesische pers niet goed zijn. "Daarover heb ik het morgen", zei Maaloul daarover.

"We hadden hoge verwachtingen voor dit WK. Misschien hebben enkele spelers de uitschakeling nog niet verwerkt. Ik heb geprobeerd om hen vandaag aan te moedigen, maar dat was tamelijk moeilijk. Het is van 1978 geleden dat Tunesië nog een WK-match won. We zullen proberen om deze reeks van 40 jaar te beëindigen, misschien is dat de beste manier om deze match voor te bereiden", besloot Maaloul.

bron: Belga