© Joris Herregods

Filmopnames en ongevallen leggen Antwerps verkeer lam

De avondspits op en rond de Antwerpse Ring verloopt vrijdagavond zeer moeizaam. Door het afsluiten van de Charles De Costerlaan en enkele eerdere incidenten is er grote verkeershinder ontstaan.

bap

Eerder op de avond lagen enkele kleine ongevallen aan de basis van de drukke namiddag- en avondspits. Zo moest de rechterrijstrook van de Kennedytunnel richting Gent even worden afgesloten door een defect voertuig en op de E34 ter hoogte van Beerse in de richting van Turnhout was de rechterrijstrook een tijdlang gedeeltelijk versperd door een obstakel op de weg.

In de late namiddag ontstond er op de E17 in de richting van Antwerpen een ongeval ter hoogte van Parking Kruibeke en op de Antwerpse Ring in de richting van Nederland waren twee rijstroken ter hoogte van Borgerhout versperd. Al deze incidenten zijn ondertussen afgehandeld maar de verkeershinder is hierdoor nog steeds groot te noemen.

Omstreeks 17.30 uur moesten de hulpdiensten opnieuw uitrukken naar de E17 in Kruibeke in de richting van Antwerpen. De linkerrijstrook was daar versperd maar de weg is ondertussen weer vrijgemaakt.

“Belangrijke toegangsweg”

Door filmopnames van regisseur Jan Verheyen is de Charles De Costerlaan op Linkeroever afgesloten en zorgt dit voor een moeilijkere doorgang aan de Blancefloerlaan en de Waaslandtunnel. Ook de twee afritten Sint-Anna Linkeroever op de E17 zijn afgesloten voor verkeer.

“De Charles De Costerlaan is een belangrijke toegangsweg naar de stad Antwerpen”, weet ook Peter Bruyninck, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum. “Samen met de drukke middagspits, het vele verkeer op de baan en de abnormale situatie op Linkeroever zorgt dit voor een moeilijke avondspits.”

Al durft Bruyninckx de komende uren positief tegemoet te zien. “De piek is al bereikt dus de komende uren zou de verkeershinder moeten minderen. Maar houd toch nog rekening met lange wachttijden.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER