PHOTONEWS
Volledig scherm
© PHOTONEWS

Code rood in Antwerpse Kempen en provincie Limburg: "Extreem droog en brandgevaarlijk"

In verschillende natuurdomeinen in de provincies Antwerpen en  Limburg geldt vanaf vandaag code rood. Dat heeft het Agentschap voor Natuur en Bos bekendgemaakt. Toegang tot de gebieden wordt afgeraden. In Oud-Turnhout is het natuurgebied Landschap De Liereman volledig afgesloten voor het publiek.

14 reacties

  • censor

    6 jaar geleden
    @karien: kort en goed gezegd !Stel dat er een kieken toch brandje sticht is de schade niet te overzien, en zeker die heide.
  • krindl

    6 jaar geleden
    toegang gewoon verbieden, PUNT !! is dart nu zo moeilijk !!! Door n rood licht rijden is ook verboden....dus per directe ingang verbod op; ingang v natuurgebieden !! Maar ja, Schauvlieghe is misschien op vakantie !!
  • Pieter De Ruyter

    6 jaar geleden
    Tja,in een land waar de meesten vinden dat "het gras groen moet blijven" en "'t zwembad van de kiendren loate waai nie leeg bij dees weer" is waarschuwen niet genoeg.
  • danny buyse

    6 jaar geleden
    Maria Duval, nu 29° in de schaduw en 47° in de zon! Leg eens 30 minuten uw thermometer in de zon rond 1500 uur. Het gras staat uren per dag onder een temperatuur tussen de 40 en de 50° in de zon!
  • Dirk Willemen

    6 jaar geleden
    Toch bizar dat de burgemeester van Lille in die omstandigheden gisteren toelating geeft om midden in de nacht een vuurwerk af te steken. In sommige kringen zou men dit onverantwoorde stommiteiten noemen...