Direct naar artikelinhoud
Lunchbreak

Voetbal, festivals, en zweten op een zwoele zomerdag: dit moet u weten voor u gaat eten

Op het nieuwe Antwerpse festival elrow Town draait het minstens evenveel om de aankleding van podia en bezoekers als om de muziek.Beeld Wouter Van Vooren

Portugal uitgeschakeld op het WK voetbal, zweten op een zwoele zomerdag en festivalnieuws: dit en meer in de lunchbreak van De Morgen.

1. Portugal uitgeschakeld, Rusland hoopt op stunt

Zaterdagavond werd Portugal door Uruguay uitgeschakeld op het WK voetbal. Dat betekent dat Cristiano Ronaldo net als zijn eeuwige rivaal Lionel Messi al na de achtste finales zijn koffers mag pakken.

Vandaag staat onder meer Rusland-Spanje op het programma. En de Russen hopen op een stunt tegen de wereldkampioen van 2010. "Alles is mogelijk", klinkt het.

Voor Lionel Messi en Cristiano Ronaldo zit het WK er al na de achtste finales op.Beeld AFP

2. Festivals

Couleur Café

Het was een avond vol uitersten op Couleur Café. Onze man was  onder de indruk van de jonge god Leon Bridges, een man met een bewonderenswaardig uithoudingsvermogen. "De manier waarop hij zijn falset liet slingeren alleen al is straks de prijs van een toegangsticketje waard".

Minder enthousiasme over legende George Clinton. "Dat Dr. Funkenstein in amper één song het merendeel van de tekst zou zingen, dat hadden we niet voelen aankomen." Al maakte 's mans band heel wat goed: "Soms lijkt het alsof deze bende ter plekke een ingewikkelde funk-musical verzint over the mothership."

George Clinton op Couleur Cafe.Beeld Alex Vanhee

Elrow Town

De muziek is bijzaak op elrow Town. Hier draait het vooral om de sfeer: heerlijk zomerweer, prachtig versierde podia. En ook de festivalgangers zetten hun beste beentje voor om origineel uit de hoek te komen. De sfeer opsnuiven kan u hier.

2. Festivals
Beeld Wouter Van Vooren

3. Verder in het nieuws

U had het misschien al gemerkt, maar het is warm: Het wordt vandaag zonnig met kans op af en toe wat hoge sluierwolken. Het kan tot 30 graden worden. Ook de komende dagen blijft het zomerweer aanhouden.

De politieactie die gisternamiddag en -avond plaatsvond in de wijk Stokkel, in de Brusselse gemeente Sint-Pieters-Woluwe, maakte deel uit van een onderzoek in een terrorismedossier. Het verdachte voertuig, dat verkeershinder veroorzaakte, bleek geen bomauto.

Bij een aanrijding tussen een bus en een ambulance in de buurt van het Noord-Duitse Lübeck zijn zaterdagavond 46 gewonden gevallen. De meeste slachtoffers zijn kinderen. 

Duizenden mensen hebben onder andere voor het Witte Huis geprotesteerd tegen de migratiepolitiek van Amerikaans president Donald Trump. De betogers uitten kritiek op het scheiden van kinderen en hun ouders aan de Mexicaanse grens en de plannen om militair georganiseerde opvangkampen op te richten.

3. Verder in het nieuws
Beeld AFP