De kerncentrale van Doel
Volledig scherm
De kerncentrale van Doel © Photo News

Politici verenigen zich tegen kerncentales Doel en Tihange

KerncentralesNederlandse tegenstanders van de kerncentrales in Doel en Tihange willen volgende week de handen ineen slaan om samen te strijden voor een snellere sluiting van de verouderde reactoren. Tijdens een bijeenkomst woensdag in het Nederlandse Bergen op Zoom willen de initiatiefnemers een platform oprichten voor politici uit Zeeland, Brabant, Limburg, Vlaanderen en Wallonië om samen te lobbyen.

34 reacties

  • Geert Tamsyn

    6 jaar geleden
    Meneer Engelbeen, via het Hades-project is nog geen gram kernafval onder de grond geraakt, en dat zal ook niet gebeuren. Geen enkele gemeente wil die brol in haar ondergrond. Bovendien moet dat kernafval eerst minstens 50 jaar afkoelen. Zo lang vormt dat dan een risico, in Dessel zijn nu al duizenden vaten aan het lekken.
  • Nico De Smet

    6 jaar geleden
    Zij die hier pro kernenergie zijn beseffen niet wat de komende generaties zullen betalen voor het ontmantelen/bergen van het kernafval. Ook politici die pro kernenergie zijn denken enkel maar tot aan de volgende verkiezingen. Gelukkig wordt de productie van hernieuwbare energie met de dag goedkoper. En prijst kernenergie zichzelf uit de markt.
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Hopelijk zullen degene die nu pleiten om die gescheurde centrales langer open te houden later opdraaien voor de kosten als het mis gaat. Hoogstwaarschijnlijk zullen ze, ook dan weer, hun kop in het zand steken en de schuld op de anderen steken. Droevig om een politieke generatie te hebben die zo besluitloos en dom is.
  • Luc Van Bogaert

    6 jaar geleden
    Kernenergie is passé.
  • Ferdinand Engelbeen

    6 jaar geleden
    Emi De graeve, je moet het kernafval minstens 600 jaar veilig bewaren vooraleer de "moeilijkste" hun radio-activiteit voor het grootste deel kwijt zijn. Daar is men volop mee bezig via experimenten in de Boomse klei in Mol, het "Hades project". Dei klei is al miljoenen jaren onveranderd, lang genoeg dus om alle afval veilig in op te bergen.