Europees begrotingscommissaris Guenther Oettinger
Volledig scherm
Europees begrotingscommissaris Guenther Oettinger © EPA

EU start onderhandelingen met Afrikaanse landen over oprichting migrantencentra: Marokko en Libië wijzen idee al af

De Europese Unie zal onderhandelingen met Afrikaanse landen opstarten omtrent hun bereidheid om zogenoemde "regionale ontschepingsplatforms" op hun grondgebied op te zetten. Dat heeft Europees begrotingscommissaris Guenther Oettinger tegenover de krant Frankfurter Allgemeine Zeitung gezegd.

22 reacties

  • Victor Munster

    6 jaar geleden
    Schaf hewoon die sociale hangmat af en zet ze direct aan het werk. Iedereen weet dat het voor 90 % economische vluchtelingen zijn. Nu mogen die vluchtelingen niet werken. Tussen die economische vluchtelingen zitten er mensen die we kunnen gebruiken. Als de asielaanvraag a afgewezen wordt kan er een afweging gemaakt worden; heeft die vluchteling gedurende de looptijd van de procedure its bijgedragen aan onze samenleving of niet.
  • nancy dejonge

    6 jaar geleden
    dus Europa volgt het advies van Francken ! Dus Francken heeft toch goede ideeën !
  • Youssef Ken

    6 jaar geleden
    Als je de gelukzoeker van de vluchtelingen schijd. Vluchtelingen opvagen. Wat moet er dan met die gelukszoekers gebeuren in die Noord Afrikaanse kampen. Hier knelt het schoentje.
  • SAM Bedfort

    6 jaar geleden
    De EU faalt, faalt en faalt op elk vlak wanneer ze iets moeten oplossen. Behalve op gebied van belastingen heffen, daar zijn ze top in.
  • p. devillé

    6 jaar geleden
    Als europa kordaat zijn deuren sluit houden die migratiestromingen na een paar maand vanzelf op.De problemen in de landen van herkomst moeten worden aangepakt, ook met de hulp van europa.