De Duitse bondskanselier Angela Merkel en minister van Binnenlandse Zaken en CSU-voorzitter Horst Seehofer hebben een compromis bereikt over de migratieproblematiek.
Volledig scherm
De Duitse bondskanselier Angela Merkel en minister van Binnenlandse Zaken en CSU-voorzitter Horst Seehofer hebben een compromis bereikt over de migratieproblematiek. © Epa

Merkel en Seehofer bereiken doorbraak over migratie, Oostenrijk klaar om grens met Italië te "beschermen"

BuitenlandDe Duitse zusterpartijen CDU en CSU zijn het na urenlang onderhandelingen dan toch eens geworden over het Duitse migratiebeleid. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer (CSU) gezegd. Hij liet ook weten dat hij aanblijft als minister van Binnenlandse Zaken. Sleutel in het akkoord zijn nieuwe "transitcentra" aan de grens met Oostenrijk. Dat land zegt na het Duitse akkoord ook zelf bereid te zijn zijn zuidgrens te "beschermen".

74 reacties

  • annelies dilien

    6 jaar geleden
    Duitsland betekend de dood voor menig hardwerkende europeaan. Vooral Merkel is de grootste vuile crimineel in een hoop politieke criminelen. Het word tijd dat wij europeanen ons leven terug in handen nemen.
  • ignace lambert

    6 jaar geleden
    Europa is een lachertje, een samenraapsel van landen allen met verschillende regeltjes , taal enz.
  • Antonio Vivaldi

    6 jaar geleden
    Politici werken zich in allerlei bochten om toch maar hun dikbetaalde job veilig te stellen.
  • Robert Van Damme

    6 jaar geleden
    Ben verrast dat de vanzelfsprekende tegenmaatregel van Oostenrijk het op deze 'nieuws'-website nog niet gehaald heeft... (en ik heb het al opgegeven tolerant te zijn voor immigranten die hiér énige meerwaarde zouden kùnnen opbrengen.... want ik denk (een héle goeie komiek citerend) dat deze meerwaarde het getalletje nul sterk benadert!!!
  • luc vanderlinden

    6 jaar geleden
    Europa kan wat mij betreft open staan voor immigratie, voor zover het gaat om legale immigratie van mensen die onze democratische waarden en normen delen en die op termijn iets kunnen bijdragen aan onze maatschappij. Alle anderen, en zeker diegenen die erop uit zijn onze verworvenheden te vernietigen, hebben hier niets te zoeken, onder welke vorm dan ook. Dat zou ook Merkel moeten begrijpen.