© bfs

Antwerpse brandweer moest deze week al 25 brandjes blussen: “Wees extra waakzaam met dit weer”

De droogte en warme temperaturen blijven aanhouden, dus roept de brandweer op om blijvend waakzaam te zijn. De afgelopen week reed de brandweer namelijk al 25 keer uit om brandjes te blussen. “We roepen alle burgers daarom op om extra waakzaam te zijn. Gooi sigarettenpeuken niet achteloos weg en let extra op bij het gebruik van de barbecue”, aldus Jasmien O van de brandweer.

brip

“In de afgelopen week reden we al zo’n 25 keer uit voor branden die veroorzaakt werden door de aanhoudende droogte. Zo zijn bermen en ander groen extra gevoelig voor deze langdurig hoge temperaturen, ook in onze stedelijke context. Afgelopen week vrijdag rukten we bijvoorbeeld nog uit voor een heidebrand op Linkeroever, die toch een oppervlakte van zo’n 600 m² besloeg en enige tijd duurde om te blussen.”

“We roepen alle burgers daarom op om extra waakzaam te zijn. Gooi sigarettenpeuken niet achteloos weg en let extra op bij het gebruik van de barbecue. Vermijd het gebruik van onkruidbranders en maak zeker geen open vuur tijdens deze droge periode. Daarnaast is het uiteraard belangrijk om meteen de brandweer te verwittigen via 112 als u brand opmerkt. Ga zo snel mogelijk op een veilige afstand staan van het vuur.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER