De Duitse herder Boris en zijn baasje Anny.
Volledig scherm
De Duitse herder Boris en zijn baasje Anny. © petities24.com/boris

Burenruzie over hond zorgt voor petitie met meer dan 8.000 handtekeningen

Een vrederechter moet zich morgen buigen over een opmerkelijke burenruzie in Marke (Kortrijk). Een Afrikaans gezin vraagt maatregelen omdat de Duitse herder van de buren hun kinderen bang maakt, meldt Het Nieuwsblad. Eigenares Anny C. vreest dat haar hond Boris een spuitje zal krijgen en is samen met Kortrijks Vlaams Belang-lijsttrekker Wouter Vermeersch een online petitie gestart. Die is al door meer dan 8.000 mensen ondertekend. 

49 reacties

  • Freddy Scheerens

    6 jaar geleden
    gaan ze nu ook al de wet op hoe je een hond in je tuin laat vastleggen, die hond is vrij om te lopen in huis of in tuin. Als je als buur daar last van hebt plaatst dan tuinschermen.
  • Lucien Mertens

    6 jaar geleden
    Mensen met honden (heb er zelf een) hebben het meteen over onverdraagzaamheid bij evt klachten van buren, dat is onterecht. Honden reageren overeenkomstig hun instinct, als zij merken dat iemand angstig is in hun buurt gaan zij daar agressief dominant op reageren, en dat kan zeker gevaarlijk worden met grotere honden. Dit afdoen als onverdraagzaamheid is in veel gevallen ongepast sentiment naar het dier toe.
  • Dirk Mommens

    6 jaar geleden
    En wat doen de kinderen?? Laat een honden met rust , dan doet hij niks ,
  • Tanja Sarlet

    6 jaar geleden
    Als de tuin goed afgezet is, zie ik geen probleem. Als de hond losloopt in de tuin, moeten de buren niet zagen. Komt hij te dicht bij de draad, zet dan zelf een omheining.
  • Eida Lam

    6 jaar geleden
    Dit zou mij enorm boos maken als eigenaar van een hond.