© Sven Dillen

Buren tevreden over politieaanpak bij fuif: "Zo is de hinder voor iedereen aanvaardbaar"

Tevreden buren in de Diepenbeekse campusomgeving na de fuif van donderdagnacht. “Een pluim voor de aanpak van politie en gemeente”, zegt Patrick Surinx namens de buurt. “Als het goed is, zeggen we het ook. De fuif heeft geduurd tot 3 uur en nadien heeft de politie de studenten, onder begeleiding, weer naar hun koten geleid. Net zoals in de tweede helft van vorig academiejaar. Op deze manier is de hinder voor iedereen aanvaardbaar.”

dj

“Ook wij zijn zeer blij met de gang van zaken”, zegt de Diepenbeekse burgemeester Patrick Hermans. “Het doet ons plezier dat de buren dit werk waarderen. Tijdens de fuif kwam er uit de Peperstraat één klacht voor geluidshinder. Voor de rest bleef het opvallend rustig.”

“De aanwezigheid van de politiehond en enkele bijkomende agenten is duidelijk een succes geweest”, zegt ook korpschef Philip Pirard van de zone Limburg Regio Hoofdstad. “We hebben dan ook beslist dat we deze aanpak bij alle fuiven zullen organiseren, zeker tot de feestbegeleiders goed ingewerkt zijn."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer