© GVB

Gemaskerde dieven gooien winkeldeur in met rotsblok

Gemaskerde mannen hebben vrijdagochtend ingebroken in de winkel van een Esso-tankstation in Sint-Huibrechts-Lille. Ze gooiden met een rotsblok de glazen deur in en gingen aan de haal met een grote hoeveelheid sigaretten. “We schatten de buit voorlopig op een paar duizend euro’s”, stelt de zaakvoerster.

GVB

De zaak ligt duidelijk zichtbaar op de hoek van de Kompenstraat. Dat weerhield de mannen er niet van om zich op een brutale wijze naar binnen te werken. “Het heeft zich rond 4 uur in de ochtend afgespeeld”, aldus de zaakvoerster. “Ze hebben blijkbaar een tijdlang geprobeerd om het slot te forceren. Maar dat lukte niet. Toen hebben ze ergens een rotsblok gevonden en daarmee bruut de glazen deur ingegooid.” Via het gat kropen ze vervolgens tussen de glasscherven naar binnen. “We hebben de bewakingsbeelden meegegeven aan de politie. Ze tonen twee mannen, hun gezichten hadden ze onherkenbaar gemaakt met maskers of bivakmutsen, dat kon ik niet duidelijk zien.”

Kabaal

De zaakvoerster, die naast de winkel woont, werd wakker van het kabaal. “Toen ik beneden kwam, waren ze juist weggelopen. Hun wagen stond aan de overkant van de weg geparkeerd. Ook de overburen zijn wakker geworden van het lawaai en nog naar buiten gesneld. Maar het was te laat. De dieven zouden razendsnel richting Kaulille zijn gereden.” De buit inschatten is voorlopig moeilijk. “We moeten nog een precieze inventaris opmaken, maar ik schat toch dat ze met een paar duizend euro weg zijn. Sigaretten tellen door, hé. Maar contant geld hebben ze niet binnen. Een kassa is hier buiten de openingsuren niet te vinden.”

De zaak is al een aantal keren het slachtoffer geworden van een inbraak. Op een nacht in 2012 wist de zaakvoerster de tabaksdieven op heterdaad te betrappen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer