EPA
Volledig scherm
© EPA

Extreemrechtse Zweedse Democraten sluiten aan bij Europese fractie N-VA

De extreemrechtse partij Zweedse Democraten (Sverigedemokraterna) heeft zich aangesloten bij de ECR-fractie in het Europees parlement. In die group zetelen naast de Britse Conservatieven en de regerende rechtse Poolse PiS-partij ook de vier Europese parlementsleden van N-VA. Die stemden tegen de komst van de Zweden. 

21 reacties

  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Gilbert en Marco: hoezo, is het VB hier "verboden"? Bij mijn weten mogen ze nog altijd democratisch deelnemen aan de verkiezingen en hebben ze nog altijd hun democratisch verkozenen in het parlement en de gemeenteraden. Ze worden zelfs regelmatig uitgenodigd bij VRT en VTM, dus hoezo "verboden"? Dat niemand met hen in coalitie wil gaan, is enkel hun eigen schuld.
  • Marco Scipio

    6 jaar geleden
    Wat wil je, ze hebben het programma van het verboden Vlaams Blok en het huidige Vlaams Belang meer dan wie ook netjes uitgevoerd.
  • Janneke Maan

    6 jaar geleden
    Wij willen een partij die de migratie terugdraait, niet terugschroeft! Genoeg is genoeg!!
  • Gilbert Vermeersch

    6 jaar geleden
    NVA heeft tegengestemt en dat is goed. Exsteem rechts was/is aan de in CH, Holland, Polen, Italië, enz. Reeds aan de macht. Bij ons is VB ondemocratisch verboden wat verkeerd is. Heb nooit VB gestemd wegens beperkt, eenzijdig programma, van een ex CD&V en nu NVA stemmer.
  • Joris Drakenman

    6 jaar geleden
    Maar wel furieus zijn wanneer iemand zegt: “De maskers vallen af”!