De kinderen van vluchtenlingen werden van hun ouders gescheiden en ondergebracht in detentiecentra. Vaak zelfs in kooien, zoals hier in Texas.
Volledig scherm
De kinderen van vluchtenlingen werden van hun ouders gescheiden en ondergebracht in detentiecentra. Vaak zelfs in kooien, zoals hier in Texas. © AFP

Verenigde Staten dringt DNA-test op bij migranten

De Amerikaanse overheid probeert aan de hand van DNA-testen de gesplitste migrantenfamilies weer samen te brengen. Amerikaanse NGO's stellen zich ernstige vragen bij het proces.

10 reacties

  • Danny Govaerts

    6 jaar geleden
    Zou hier best ook in gevoerd worden in heel Europa . En bij aankomst in Europa voor elke bezoeker. Het DNA profiel zelfs op je paspoort afdrukken . Kriminele zullen er enkel nadeel uit ondervinden. Dat ze in de gevangenissen beginnen kunnen ze het koste plaatje gemakkelijk bepalen voor de hele bevolking.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Schandalig dat ze eerst die kinderen van de ouders scheiden. Hen tot duizend kilometer verder plaatsen. En zelfs niet meer weten wie bij wie hoort. Hier noemt dat kinderontvoering. En staan daar zware straffen op.
  • Dirk Vangossum

    6 jaar geleden
    DNA databases helpen ook moordenaars en verkrachters efficiënt op te sporen, zodat onschuldigen niet meer ten onrechte in de gevangenis hoeven. Meer voordelen dan nadelen.
  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    Bij ons hebben ze verschillend identiteiten en trekken zo verschillend keer van het OCMW , dop of ziekenkas, wij betalen en moeten zwijgen.
  • michael glingani

    6 jaar geleden
    Wat ne flauwe zever.