epa
Volledig scherm
© epa

Cavendish gaat volop voor Tourrecord van Eddy Merckx: "Dat is de enige uitdaging die me nog rest"

Tour de FranceOp 33-jarige leeftijd is de honger van Mark Cavendish nog niet gestild. De 'Manx Express' jaagt straks in de Tour de France op het record van niemand minder dan Eddy Merckx. Momenteel heeft Cavendish 30 ritoverwinningen in de Tour achter zijn naam staan en dat zijn er vier minder dan de Belgische recordhouder.

9 reacties

  • eduard janssens

    6 jaar geleden
    Ik schat als renner is Sagan hoger in is een ander type sprinter .
  • maarten mouton

    6 jaar geleden
    Een tipsprinter, maar niet meer dan dat. Heeft buiten de Scheldeprijs nooit een koers bij ons gewonnen. Schat Sagan als renner veel hoger in.
  • Edmond Dillien

    6 jaar geleden
    Eerlijk gezegd, wie heeft Cavendish al eens in een wedstrijd bepalende fase zien meewerken, niemand zekers? Voor zover ik weet is hij altijd in de buik van het peloton omringd door zijn ploegmakkers en met de nodige sprintaantrekkers naar de meet gebracht, terwijl Eddy altijd vooraan te vinden was en de ganse wedstrijd naar zijn hand zette, die mag dat record nog kloppen meer dan een cijfer zal het niet zijn mijn respect en bewondering gaat dan nog altijd naar Eddy.
  • Kris Sinnaeve

    6 jaar geleden
    mooi, maar dan ook in die zelfde aantal jaren dat hij koerst, en ook in het zelfde aantal jaren ook alle andere koersen winnen die Merckx won in het zelfde aantal jaren dat hij 34 ritten won in de ronde ??? Maar dat te hoog gegrepen zijn !!
  • Wilfried Vanden Berg

    6 jaar geleden
    Als hij dan ook zo een drinkbus van Merckx krijgt.