Het rondpunt aan de NAVO-luchtmachtbasis in Kleine Brogel (Peer). De  veiligheidsofficier kroop in 2012 dronken in zijn wagen na een barbecue  op de basis.
Volledig scherm
Het rondpunt aan de NAVO-luchtmachtbasis in Kleine Brogel (Peer). De veiligheidsofficier kroop in 2012 dronken in zijn wagen na een barbecue op de basis. © photo_news

Dronken NAVO-officier randt onenightstand aan na barbecue:
twee jaar met uitstel

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft een veiligheidsofficier van de NAVO-luchtmachtbasis in Kleine-Brogel (Peer) veroordeeld tot twee jaar met uitstel voor de aanranding van een vrouw uit Kinrooi. De man is ook voor vijf jaar zijn rechten kwijt. Ook die straf is met uitstel.

31 reacties

  • Francois Sals

    6 jaar geleden
    oei, 2 jaar met uitstel ,da's dus niets van straf !! niet te geloven hé
  • Boer Harms

    6 jaar geleden
    Met uitstel?
  • Verstraeten Dirk

    6 jaar geleden
    pffff onbegrijpelijk.... en waar is nu #metoo....
  • Pascha Van Rossem

    6 jaar geleden
    een schadevergoeding van 3.500 euro ... is dit een straf voor dergelijk misdrijf ?
  • Danny Clabots

    6 jaar geleden
    Strafrechterlijk 2 jaar met uitstel. Tenzij dit verandert is, volgt echter nog een statutaire maatregel. Wie veroordeelt wordt tot een gevangenisstraf van minstens 1 maand, zelfs met uitstel, wordt normaal gezien gedegradeert en ontslagen. Dus normaal gezien is hij niet zo zacht gestraft als het lijkt.
  1. KIJK. Acid trekt zonder te betalen door ‘één van zwakste pretparken van Europa’: “Het lijkt wel een containerpark”

    KIJK. Acid trekt zonder te betalen door ‘één van zwakste pretparken van Europa’: “Het lijkt wel een container­park”

    “Jullie hadden toch niet gedacht dat ik een kaartje zou kopen? Ze verdienen die 30 euro absoluut niet. Heel het park staat op instorten, het is hier vuil en ze zorgen voor niks. En dan hebben ze hier nog dolfijnen en shit. Er moet hier duidelijk eens iemand komen inspecteren of alles oké is.” Youtuber Acid toont in een nieuwe video hoe hij binnendringt in het Boudewijn Seapark in Brugge. Dat doet hij na een artikel in deze krant over de staat van het pretpark.
    Blankenberge, Brugge
  2. Geen doodsoorzaak na autopsie Annie De Poortere, dus kan dossier vuilnisbak in? Niet volgens experts: “Je kan zelfs veroordelen zonder lijk”
    PREMIUM
    Zaak Annie De Poortere
    7

    Geen doodsoor­zaak na autopsie Annie De Poortere, dus kan dossier vuilnisbak in? Niet volgens experts: “Je kan zelfs veroorde­len zonder lijk”

    De autopsie op het lichaam van Annie De Poortere heeft niets opgeleverd. De vrouw lag dertig jaar lang begraven en een grondige analyse van haar stoffelijk overschot kon de doodsoorzaak niet blootleggen. Lees: wetenschappelijk valt niet aan te tonen dat ze vermoord is. Maar wat betekent dat nu voor het onderzoek? En pleit dat haar toenmalige echtgenoot nu volledig vrij? Joachim Meese, advocaat en professor strafrecht aan de Universiteit Antwerpen licht toe. “Lijkverberging? Het zal moord zijn of niets.”
    Sint-Martens-Latem