Kinderen bij een protestactie tegen het Amerikaanse immigratiebeleid in Mexico City op 26 juni 2018.
Volledig scherm
Kinderen bij een protestactie tegen het Amerikaanse immigratiebeleid in Mexico City op 26 juni 2018. © AFP

Amerikaanse regering vraagt uitstel: 1.800 migrantenkinderen nog steeds niet herenigd met ouders

De Amerikaanse regering heeft een rechtbank in San Diego (Califonië) om meer tijd gevraagd om migrantenkinderen die werden gescheiden van hun ouders, met hen te herenigen. Dat blijkt uit documenten die vandaag zijn ingediend. De overheid heeft naar eigen zeggen meer tijd nodig om de identiteit van de kinderen te bevestigen.

8 reacties

  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Phil Haeghen : wetten doen naleven doe je niet met terugwerkende kracht. Zeer jonge kinderen van hun ouders scheiden ... is een daad van machteloosheid, kenmerkend voor vele politici die weinig inhoud in hun hersenen hebben.
  • Anonymous

    6 jaar geleden
    De wereld heeft een Trump nodig om de wetten te doen naleven in plaats van een oeverloos gepamper zoals in Europa......
  • Jos Witters

    6 jaar geleden
    Typisch voor het Amerika van Trump, roepen en handelen zonder nadenken en de gevolgen zijn voor de anderen. Hoog tijd dat ze Trump buiten smijten.
  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    Moesten die ouders doen wat moet dan zouden de kinderen bij hen zijn maar neen het moet onwettig illegaal en net of die kinderen in zulke landen behoorlijk verzorgt worden hoe hypocriet gaan we zijn of nooit een reportage gezien, kinderen misbruiken is de nieuwe mode tendert. Vraag een visum aan en er zijn geen problemen maar dan zal je niet niet in het zwart kunnen werken of louche zaakjes opzetten.
  • Micheline Gevers

    6 jaar geleden
    Hadden ze nagedacht over dit besluit en de scheiding georganiseerd gedaan (label met naam enz) dan was alles in een mum opgelost geweest. Neen, eerst doen en dan denken. Trump heeft zo al meer impulsieve besluiten genomen met chaos achteraf.