Container op brug, politie zet alle middelen in om opstootjes met Franse supporters te verhinderen

© rr

Om problemen te vermijden zal de politie Franse supporters die naar de Westkust willen afzakken om de wedstrijd hier te bekijken extra in de gaten houden en desnoods tegenhouden. Alle verloven van politieagenten in de grensstreek met Frankrijk zijn dinsdag ingetrokken. In Wervik wordt zelfs de brug afgesloten die de grens vormt tussen Frankrijk en ons land.

tg

Afgelopen vrijdag, tijdens en na de wedstrijd tegen Brazilië, had de politie aan de kust handen te kort om relletjes en vechtpartijen in de kiem te smoren. “Daarom zijn we nu op alles voorbereid”, klikt het.

In een groot aantal politiezones aan de kust zijn alle verloven ingetrokken. Er komen extra stewards en ook Franse gendarmen helpen een handje.

Wat absoluut vermeden moet worden is dat Franse hooligans naar onze kust afzakken en zich hier meten met Belgische harde kernen.

“We houden daarom onder meer de sociale media in de gaten om te kijken of er geen Fransen uit de regio Duinkerke naar de Westkust afzakken om amok te maken”, klinkt het.

Waterkanon, verdedigingshonden, agenten in gevechtsuitrusting. Werkelijk niets wordt aan het toeval overgelaten. Naast de lokale politie en de Franse gendarmes stuurt de federale politie ook meer dan 200 agenten ter plaatse.

In Wervik wordt de brug over de Leie naar Frankrijk zelfs afgesloten met een container, bevestigt burgemeester Youro Casier. Enkel fietsers en voetgangers kunnen daar passeren. Ook daar wordt er extra politie ingezet omdat veel Fransen wellicht hier de wedstrijd zullen willen bijwonen aan een van de grote schermen. Dat zou wel eens voor problemen kunnen zorgen zoals na de wedstrijd tegen Brazilië toen Fransen in het centrum van Wervik de confrontatie aangingen met Belgische supporters.

“Echt verbieden dat Fransen naar hier komen, kunnen we niet. Maar we zullen wel een nultolerantie hanteren zodat die met andere bedoelingen dan van het voetbal genieten naar de kust komen, er snel uitgepikt zullen worden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen