Een helikopter bracht de geredde kinderen naar het ziekenhuis.
Volledig scherm
Een helikopter bracht de geredde kinderen naar het ziekenhuis. © afp/epa

Duikploeg neemt opnieuw rustpauze na redding vier kinderen uit Thaise grot

jongeren vast in grotReddingswerkers hebben vandaag nog eens vier kinderen gered uit de Thaise grot waarin ze al ruim twee weken vastzaten. In totaal zijn nu acht voetballertjes geëvacueerd en zitten vier jongetjes en hun 25-jarige coach nog gevangen in het Tham Luang-gangenstelsel. Herlees hier alle updates over de reddingsactie in onze liveblog.

13 reacties

  • stefaan depraetere

    6 jaar geleden
    schitterende actie, daar niet van, het valt me echter op dat NGO's die verdrinkende vluchtelingen redden op dit forum met pek en veren worden besmeurd.
  • Jan Van Overveldt

    6 jaar geleden
    @Marc spandel. Thaise overheid kan compressors en luchtflessen opvorderen. Dit type compressors zijn niet zo groot (50x30x30 cm). Ik denk eerder dat de duikers oververmoeid zijn. En dat zal wel de reden van de nachtpauze zijn...En het wordt nu al gevaarlijk voor de duikers (spijtig genoeg al 1 dodelijk ongeval)
  • Jenny Wintmolders

    6 jaar geleden
    Alle succes voor onze Rode Duivels. Maar de redding van deze 4 overblijvende kinderen en hun coach grijpt me meer aan! Aan alle duikers en helpers 1000x meer succes gewenst en oprechte dank!!
  • Nicole Van Hoffelen

    6 jaar geleden
    Marc spandel, Vanaf dat de buitenlandse hulp is gearriveerd, is er dag en nacht gewerkt. Mijn neef Ben heeft in vier dagen 10 uur geslapen. Om de jongens naar buiten te brengen is er veel zuurstof nodig. Heel veel. Overal onderweg moeten er flessen gehangen worden. En die flessen moeten ook weer allemaal bijgevuld worden met zuurstof. Dat gaat niet 1 , 2 , 3. Maar ja, zoals gewoonlijk staan de beste stuurlui(duikers) aan wal.
  • linda thinks

    6 jaar geleden
    marc in een bedrijf zijn wisselstukken voorhanden zijn er mensen die de zaak kennen ter plaatse is alles bereikbaar en moet je niet kilometers zonder zicht door troebel water